Міністр ЄЕК впевнений, що Росія та Україна урегулюють питання з утилізаційним збором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр ЄЕК впевнений, що Росія та Україна урегулюють питання з утилізаційним збором

177
Україна і Росія знайдуть взаємоприйнятне рішення з питання стягування утилізаційного збору за автомобілі.
Таку впевненість в бесіді з журналістами висловив міністр з торгівлі Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Андрій Слєпньов.
"Враховуючи те, що ми в паритеті торгуємо (ту кількість машин, яку ми поставляємо і яку вони нам постачають, приблизно можна порівняти) і те, що Україна ввела аналогічні приблизно заходи, в цьому сенсі у нас утворюється можливість гармонізації вимог щодо утилізації, що дозволить виробникам країн користуватися певними механізмами, які чинять мінімальний вплив на торгівлю", - заявив він.
При цьому А.Слепньов уточнив, що скасування стягування утилізаційного збору з українських автовиробників не буде.
"Утилізаційний збір - він введений і для російських виробників, і для виробників інших країн, в тому числі і для української сторони", - сказав міністр. Він відмовився уточнити механізм, за допомогою якого буде вирішено питання. "Я б зараз не став пророкувати, що там буде в угоді, яка ще не укладена", - заявив А.Слепньов і висловив сподівання, що документ буде підписаний найближчим часом.
"Важливо, що ми зі свого боку вітаємо бажання української та російської сторін уникнути появи будь-яких торгових бар'єрів у рамках зони вільної торгівлі СНД", - сказав А.Слепньов. Він нагадав, що угода про цю зону вільної торгівлі набуває чинності 20 вересня.
Також міністр з торгівлі ЄЕК висловив упевненість в тому, що і по сільськогосподарській техніці, де також планується введення утилізаційного збору, також буде знайдено рішення, яке влаштує всіх виробників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас