Обсяг оренди житла у столиці наблизився до докризових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг оренди житла у столиці наблизився до докризових

Нерухомість
1000
"Серпень-2012 найбільш насичений угодами місяць на ринку оренди за останні два роки, який за своїми показниками наблизився до докризових часів. Частка ринку оренди склала в серпні 66,6% від усіх угод, укладених на ринку нерухомості столиці", - розповідає генеральний директор АН "Благовіст" Ірина Луханіна.
У ціновому сегменті до 1 тис. дол США (8 тис. грн.) кількість угод склала 71,2% від загального обсягу. Частка однокімнатних квартир в даній категорії склала 46,2% - сюди увійшли квартири у всіх районах столиці. Двокімнатні квартири - 37% від усіх угод в категорії, розташовані переважно в Дарницькому, Шевченківському, Печерському та Оболонському районах.
Трикімнатні (частка 10,2%) квартири були орендовані у Дніпровському, Оболонському, Деснянському та Шевченківському районах. Чотирикімнатні квартири та офіси у даному ціновому сегменті склали 6,6%.
Угоди в ціновому діапазоні 1-2 тис. дол (8-16 тис. грн.) зайняли частку 18,1% від загального обсягу ринку оренди за серпень. У цій категорії перевага віддавалася трикімнатному - 39,5% - житлу в Дарницькому, Солом'янському та Шевченківському районах. Двокімнатні квартири склали 27% в даному сегменті і розташовані вони в Голосіївському, Оболонському, Солом'янському, Шевченківському та Печерському районах столиці. Чотирикімнатні квартири (14,5%), орендовані в серпні, були розташовані в Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах.
Частка однокімнатних квартир склала 7,2%, це житло метражем 50-70 кв.м в Голосіївському, Оболонському та Подільському районах. Також в даний діапазон увійшли офіси та комерційні приміщення (частка 11,8%) - об'єкти площею від 35 до 156 кв.м в Дарницькому, Голосіївському і Печерському районах столиці.
В категорії 2-3 тис. дол (16-24 тис. грн.) у серпні 2012 року було укладено 6% угод на ринку оренди. Сюди увійшли двокімнатні квартири (9,3%) переважно в Дніпровському, Оболонському та Шевченківському районах столиці. Трикімнатні (31,2%) квартири площею 67-127 кв.м також у Дніпровському, Оболонському та Шевченківському районах. Лідером сегменту стали багатокімнатні (43,7%) квартири в Голосіївському, Шевченківському та Печерському районах. Комерційна нерухомість зайняла частку 15,8% і була представлена офісними приміщеннями в Шевченківському, Подільському та Солом'янському районах столиці.
Найбільш доступними орендованими в серпні об'єктами стали однокімнатні квартири: бул. Лепсе (Солом'янський р-н), площею 30 кв.м за ціною 2100 грн./міс.; вул. Жмаченко (Дніпровський р-н), площею 43 кв.м вартістю 2500 грн./міс. З двокімнатних найбільш привабливими варіантами були: квартира площею 42 кв.м на вул. Вавілових (Шевченківський р-н) за ціною 3000 грн./міс. і квартира площею 43 кв.м на вул. Кучера (Святошинський р-н) за ставкою 3400 грн./міс. З трикімнатних пропозицій найбільш бюджетні в серпні: квартира на просп. Свободи (Подільський р-н), площею 67 кв.м за ставкою 4000 грн./міс. і квартира на вул. Беретті (Деснянський р-н) метражем 72 кв.м за ціною 4500 грн./міс.
"На осінь ми можемо дати досить сміливий і оптимістичний прогноз для ринку оренди нерухомості. І він має під собою підстави. Сьогодні ми можемо говорити про підвищення попиту на оренду комерційних та офісних площ. Сегмент заміської оренди виходить за рамки традиційної сезонності і буде досить активним в осінні місяці. Однак квартири також не здадуть своїх позицій і збережуть свою частку на рівні 50-60% від усіх угод з оренди", - прогнозує Луханіна.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас