Індонезія може стати 7-ю економікою світу і перевершити Британію та Німеччину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індонезія може стати 7-ю економікою світу і перевершити Британію та Німеччину

1138
Індонезія може перевершити Німеччину і Великобританію за обсягом ВВП до 2030 року і вийти на сьоме місце серед найбільших економік світу, вважають експерти консалтингової компанії McKinsey & Co.
В даний час Індонезія знаходиться на 16-му місці серед найбільших економік світу, її ВВП в 2011 році склав $846 млрд, свідчать дані Міжнародного валютного фонду (МВФ). За оцінками МВФ, до 2017 року економіка країни може досягти $1,8 трлн, тоді як ВВП Німеччини складе порядку $3,9 трлн, Великобританії - $3,2 трлн.
McKinsey очікує, що до 2030 року лише Китай, США, Індія, Японія, Бразилія і Росія будуть обганяти Індонезію за обсягом ВВП.
Кількість активних споживачів в Індонезії до цього часу може збільшитися на 90 млн, що буде максимальним стрибком після Китаю та Індії, прогнозують аналітики McKinsey.
Попит на енергоносії може потроїтися, в порівнянні з поточними рівнями, відкриття цілодобових магазинів призведе до революції в сфері роздрібної торгівлі, а найкращі можливості для ведення бізнесу отримають постачальники фінансових послуг, відзначають експерти.
Індонезійський уряд збільшує витрати на інфраструктуру - дороги, морські порти та аеропорти, розраховуючи підтримати економіку країни.
Через більш ніж десять років після завершення фінансової кризи, в результаті якої Індонезія була змушена звернутися по допомогу до МВФ, рейтингові агентства Fitch і Moody's підвищили її рейтинги до інвестиційного рівня, а темпи економічного зростання є одними з найшвидших серед країн G20.
"Індонезія знаходиться в процесі швидкого перетворення, - відзначається в огляді McKinsey. - Економіка країни є більшою, стабільнішою і більш просунутою, ніж вважають багато інвесторів".
ВВП Індонезії виріс у другому кварталі 2012 року на 6,37% в річному вирахуванні завдяки збільшенню інвестицій та об'ємів споживання. За оцінками Центробанку країни, економічний підйом в цьому році складе 6,1-6,5%, в 2013 році - 6,3-6,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас