Новий експрес на напрямку Київ-Дніпропетровськ буде в дорозі на годину менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий експрес на напрямку Київ-Дніпропетровськ буде в дорозі на годину менше

1280
Швидкісний міжрегіональний електропоїзд подвійного струму виробництва компанії Hyundai Rotem "Український експрес" на новому напрямку Київ-Дніпропетровськ майже половину шляху (224 км) буде рухатися зі швидкістю 140 км на годину.
Як повідомляє Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця"), загальна протяжність шляху від Києва до Дніпропетровська становить 532 км.
У порівнянні з нинішнім "Столичним експресом", "Український експрес" буде знаходитися в дорозі на годину менше.
Підготовку до запуску електропоїзда на новому напрямку проводять фахівці трьох залізниць України - Південно-Західної, Одеської та Придніпровської, по території яких пролягає маршрут.
Для запуску "Українського експреса" на напрямку Київ-Дніпропетровськ вже модернізовано більше 75 км шляхів, встановлені 27 стрілочних переводів, оздоровлено понад 24 км шляху, на 38 км шляху виконаний середній ремонт. Значні обсяги робіт здійснюються з виправлення стрілочних переводів та шляхів спеціальною технікою - 195 і 220 км відповідно, і ще майже стільки ж необхідно буде виконати.
Для покращення взаємодії струмоприймачів нових поїздів з контактною мережею спеціалісти господарства електропостачання проводять регулювання та ревізію контактної підвіски, вже здійснили роботи на 185 км, перевіряють ухили контактного проводу. Також залізничники встановили 12 нових легших секційних ізоляторів і відрегулювали 41 існуючий.
Енергетики переобладнали контактну мережу на 378 кривих ділянках колії, триває робота з заміни дефектних елементів контактної мережі.
"Завдяки запуску електропоїзда подвійного живлення не потрібно буде на станції стикування двох видів струму в П'ятихатках змінювати локомотив, на що втрачається до 20 хвилин часу. Під час пробної поїздки на станції П'ятихатки-Стикова електропоїзд HRCS2 зробив технічну зупинку лише на 6 хвилин", - зазначив начальник управління експлуатації головного управління електрифікації та електропостачання "Укрзалізниці" Григорій Малинка.
На маршруті Київ-Дніпропетровськ вже здійснюють обкатку поїзні бригади, щоб добре підготуватися до поїздок нового електропоїзда за графіком.
Як повідомлялося, рух швидкісних електропоїздів "Український експрес" за маршрутом Київ-Дніпропетровськ-Київ залізничники планують відкрити цієї осені. "Український експрес" на цьому маршруті буде зупинятися в Знам'янці, Олександрії, на ст. Т. Шевченка та в П'ятихатках.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас