У день парламентських виборів Україна перейде на "зимовий час" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У день парламентських виборів Україна перейде на "зимовий час"

3339
Україна перейде на "зимовий час" 28 жовтня: в ніч перед голосуванням на виборах до Верховної Ради стрілки годинника будуть переведені на годину назад.
Як пише "Комсомольська правда в Україні", парламент не має наміру до виборів ухвалювати жодних рішень з приводу питання часу.
"Питання про доцільність переведення стрілок годинника двічі на рік досить дискусійне. І напередодні виборів ми не хочемо піднімати теми, які підривають суспільство. Адже нас можуть звинуватити, що ми підігруємо Росії, або навіть побачити, що, скасувавши перехід на зимовий час, ми даємо сигнал Кремлю про готовність вступити в Митний союз. Тож до виборів ми не будемо навіть обговорювати часовий законопроект", - розповів газеті заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.
Україна 25 березня перейшла на "літній час".
Уряд України пропонує Верховній Раді скасувати перехід країни на літній час з 2013 року. Документ передбачає введення в Україні часу другого часового поясу (київський час) без переведення годинникової стрілки. Тобто, можливо, після повернення восени до зимового часу країна відмовиться від щорічного введення "літнього часу".
Законопроектом пропонується перевести годинникову стрілку навесні на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинникову стрілку, тобто ввести на території України час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки.
У разі схвалення законопроекту він набуде чинності з 1 листопада 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас