Вартість нафти зростає через нестабільність ситуації на Близькому Сході — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість нафти зростає через нестабільність ситуації на Близькому Сході

328
Вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) підвищилася на $0,14, або на 0,14%, - до $99,14 за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на $0,31, або на 0,27%, досягнувши $116,97 за барель.
"На Близькому Сході ситуація і так складна після "арабської весни", але зараз антиамериканські настрої посилилися", - стверджує головний ринковий аналітик Price Futures Group в Чикаго Філ Флінн, цитований виданням MarketWatch.
Масові акції проти появи в інтернеті фільму "Невинність мусульман" пройшли на минулому тижні відразу в декількох країнах мусульманського світу. Найбільшого напруження протести досягли в Єгипті та Ємені, виступи були відзначені також в Судані, Тунісі, Пакистані та Бангладеш. У Бенгазі, на сході Лівії, радикали штурмували консульство США, при цьому загинули чотири людини, в тому числі американський посол.
Підтримує зростання цін також статистика зі США. Обсяг роздрібних продажів у серпні збільшився в країні на 0,9%, порівняно з липнем за прогнозу збільшення на 0,7%.
Індекс споживчих настроїв Мічиганського університету, за попередньою оцінкою, знизився до 79,2 пункту з 74,3 пункту в серпні, хоча передбачалося зниження показника до 74 пунктів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас