У Донецькій області на 14% збільшилась смертність на виробництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецькій області на 14% збільшилась смертність на виробництві

263
У Донецькій області за січень-серпень поточного 2012 року травматизм зі смертельним результатом на виробництві виріс на 14,2%, або з 91 до 106 випадків.
Як повідомили в прес-службі Територіального управління Держгірпромнагляду в Донецькій області, у вугільній промисловості за цей період трапилося 59 нещасних смертельних випадків, що на 2 випадки, або на 3,3% менше, ніж у минулому році.
В цілому в регіоні за 8 місяців 2012 року були травмовані 2439 осіб, що на 142 особи менше, ніж за той же період минулого 2011 року.
У прес-службі відзначили, що за 8 місяців 2012 року інспекторським складом теруправління було проведено 28045 перевірок, виявлено близько 304 732 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, призупинено 17 927 робіт і експлуатації об'єктів, накладено 14 098 штрафів на працівників підприємств, в тому числі на перших керівників - 1494 штрафи.
У теруправлінні підкреслили, що однією з причин виробничого травматизму є не тільки особиста неуважність і необережність потерпілих, але і низка упущень в питаннях функціонування системи управління охороною праці на підприємствах з боку інженерно-технічного нагляду. На ділянках проводяться планові перевірки стану охорони праці, комплексні і цільові обстеження, але вони в більшості випадків проводяться поверхово і неякісно. При виявленні порушень вимог "Правил безпеки у вугільних шахтах" роботи не припиняються до повного їх усунення, приписи вчасно не доводять до безпосередніх виконавців. Видані приписи часто носять формальний характер, не завжди належним чином контролюється їх виконання інженерно-технічними працівниками, не завжди перевіряється усунення порушення при наступному відвідуванні робочого місця.
Як зазначив виконуючий обов'язки начальника теруправління Держгірпромнагляду в Донецькій області Володимир Цимбаленко, аналіз травматизму зі смертельними наслідками та причин групових нещасних випадків показує, що більша частина з них сталася з організаційних причин, через невиконання працівниками, інженерно-технічним персоналом і керівниками вугледобувних підприємств своїх функціональних обов'язків у системі управління охороною праці.
У Донецькій області в 2011 році кількість травмованих на виробництві працівників скоротилася, в порівнянні з 2010 роком, на 13% - до 3770 осіб, а загиблих - виросла на 2,5% - до 124 осіб.
Понад 80% всіх травмованих і майже половина смертельно травмованих постраждали з організаційних причин. Зокрема, порушення трудової і виробничої дисципліни обернулися травмами для 755 людей, а це п'ята частина всіх постраждалих. Через порушення технологічного процесу травмовано 516 працівників, що становило сьому частину потерпілих на виробництві, і кожен дев'ятий (414 осіб) постраждав внаслідок порушень вимог безпеки під час експлуатації обладнання, машин і механізмів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас