Для "Феофанії" купили 4D томограф за 32 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для "Феофанії" купили 4D томограф за 32 млн грн

Казна та Політика
1359
Клініка "Феофанія", в якій лікуються вищі особи держави, купила томограф за 32 мільйони гривень.
Як зазначається у "Віснику державних закупівель", Держуправління справами 7 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ПрАТ "УМТ" на придбання мультиспірального комп'ютерного томографа вартістю 32 млн грн.
В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що томограф TSX-301 A/2С AQUILION ONE (640 зрізовий) виробництва фірми "Toshiba" має унікальні можливості.
"Це перший в світі 4D (динамічний об'ємний) комп'ютерний томограф, який не має аналогів на сучасному медичному ринку. Сканування одним обертанням рентгенівської трубки з реконструкцією 640 зрізів забезпечує не тільки якісну візуалізацію рівномірно контрастованих артерій, але й адекватну оцінку функції серця протягом одного його скорочення", - йдеться в документі.
Сканування цим томографом заощадить час обстеження пацієнтів і променеве навантаження на них.
Постачальник томографа - ПрАТ "УМТ" - обраний за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки компанія є єдиним постачальником вказаного обладнання в Україні.
Єдиним акціонером "УМТ" з липня 2011 року є словак Андрій Рехак. З того моменту фірма почала регулярно вигравати державні тендери, наростивши свої тендерні досягнення в 2011 році до 150 млн грн., що в шість разів більше, порівняно з попереднім роком. Всього з липня минулого року компанія продала українським лікарням та медичним інститутам обладнання на 322,71 млн грн. У цьому році "УМТ" продало одному із закладів НАМН України рентген за 17 мільйонів, хоча аналог можна було знайти за 7 млн грн.
Варто також відзначити, що всього в 2012 році "Феофанія" провела тендери на 90,46 млн грн.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас