Найбільшу вигоду від утилізаційного збору отримають сміттярі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільшу вигоду від утилізаційного збору отримають сміттярі

424
Основні економічні вигоди від введення утилізаційного збору на ввезення російських транспортних засобів матимуть підприємства, що займаються в Україні утилізацією відходів.
Про це сказав директор аналітичного департаменту компанії Pro-Consulting Олександр Соколов.
"Основну вигоду від введення утилізаційного збору на території України отримають підприємства, діяльністю яких є утилізація відходів" - вважає О. Соколов.
На думку аналітика, також можна чекати переорієнтації споживачів на вітчизняне авто і скорочення продажу нових автомобілів.
"Однак, через відсутність чіткого формулювання постанови, якісь зміни в цьому секторі прогнозувати складно", - сказав він.
Нагадаємо, Росія з 1 вересня ввела утилізаційний збір на транспортні засоби, що ввозяться в країну. Внаслідок таких заходів з боку Росії, середня вартість авто українського виробництва збільшилася на 10%.
Продукція українських виробників знаходиться в нижньому ціновому сегменті і дуже чутлива до зміни ціни. Враховуючи той факт, що основним ринком збуту для української автомобільної промисловості є Росія (близько 50%), український автопром ризикує отримати чималий збиток.
Як симетричний захід Україна ввела утилізаційний збір на імпортовані з Росії автомобілі та автобуси.
Відповідна постанова Кабінету міністрів України офіційно опублікована в пресі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас