Попов хоче збільшити кількість "доступних" квартир до 3 тис. вже у 2013 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов хоче збільшити кількість "доступних" квартир до 3 тис. вже у 2013 р.

Нерухомість
341
Наступного року кількість квартир категорії доступного житла має бути збільшена до 3 тисяч. Про це під час засідання комітету економічних реформ сказав голова КМДА Олександр Попов.
"На наступний рік мінімально удвічі маємо збільшити кількість квартир за програмою "Доступне житло" – до 2,5-3 тисяч квартир. І треба виходити на будівництво в обсязі 2 млн м кв, тобто на 30% збільшити обсяги будівництва, порівняно з рекордним 2011 роком", – сказав Попов.
Крім того, голова КМДА наголосив на необхідності створення 250 квартир службового житла та підключення до новобудов мереж.
Нагадаємо, на думку заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігоря Лисова, для того, щоб президентська іпотека ефективно працювала, сума, яка виділяється з бюджету на компенсацію іпотечних кредитів, щороку має збільшуватися на 1 млрд грн.
"Щорічно суму, яку держава виділяє на компенсацію іпотеки, необхідно збільшувати на мільярд. Тобто ті кошти, які ВР виділила на наступний рік, будуть покриватися більше 10 років, поки не закінчиться виплата за кредитами. Але щороку необхідно буде на мільярд цю суму збільшувати. Адже необхідно, щоб ці ініціативи були соціально-значимими на ринку будівництва. Сьогодні валова додана вартість галузі становить 70 млрд грн", – сказав Лисов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас