Єврогрупа підганяє Іспанію в ухваленні рішення щодо фінпідтримки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврогрупа підганяє Іспанію в ухваленні рішення щодо фінпідтримки

159
Перша частина напруженого дня в столиці Кіпру, місті Нікосії, де проходило засідання ради міністрів фінансів єврозони, підійшла до завершення, і тепер учасники дискусії відправилися на ланч перед початком засідання Екофіну.
За підсумками засідання, що відбулося, Єврогрупа закликала Іспанію до якнайшвидшого схвалення рішення з питання підтримки.
Під час переговорів до міністра фінансів Іспанії Луїса де Гіндоса звернулися із закликом якомога швидше визначитися з власними потребами для подолання невизначеності. Після рішення ЄЦБ почати скуповування з ринку бондів проблемних країн іспанцям відкрили шлях до зниження тиску ринків, проте в Мадриді досі не зважилися підписати угоду про допомогу, боячись нових скорочень витрат.
Втім, за словами де Гіндоса, Іспанія має намір обговорити з ЄЦБ загальні умови підтримки. Голова іспанського Мінфіну так і не відповів на те, до чого його закликали. Тим часом голова ЄЦБ Маріо Драгі, який був присутній на прес-конференції за підсумками зустрічі, і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард спростували чутки про те, що такі переговори вже ведуться і заперечили інформацію, що з'являлася раніше на цю тему. При цьому Драгі підкреслив, що Іспанія повинна звернутися за допомогою, інакше ЄЦБ не почне купувати її держоблігації.
Обговорили учасники і питання Греції. Від проблемної економіки все ще вимагають виконувати всі умови угоди з "трійкою", а не тільки окремі її пункти. При цьому було відзначено, що результати останнього звіту "трійки" кредиторів все ще залишаються невідомі і їх публікацію не варто чекати в найближчі дні.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас