Оцінка нерухомості може стати ще в 10 разів дорожчою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінка нерухомості може стати ще в 10 разів дорожчою

1398
Послуги оцінювачів в Україні можуть значно подорожчати, оскільки ринку оцінки майна загрожує монополізація. Про це розповіла голова Комітету зі стандартів та методології Українського товариства оцінювачів Людмила Симонова.
Людмила Симонова нагадала про ситуацію, коли в червні цього року оцінка об'єктів нерухомості подорожчала в 8-10 разів, через те, що дозвіл на таку діяльність отримали лише 12 компаній з декількох тисяч.
За її словами, зараз ситуація може повторитися через лобіювання владою нових обмежень діяльності оцінювачів. "У спішному порядку по всій країні створюються масово нові компанії, готові включитися в боротьбу за місце під сонцем, а три начебто „громадські організації“ готові очолити боротьбу за „нову оцінку“. Ці три організації були спішно визнані Фондом держмайна саморегульованими у травні цього року", — зазначила експерт.
За словами Симонової, новостворені організації існують лише на папері — у них немає ані офісів, ані телефонів.
Симонова повідомила, що 12 вересня у Києві відбувся Надзвичайний з'їзд оцінювачів, аудиторів, ріелтерів, судових експертів, банківських співробітників, арбітражних керуючих та інших представників консалтингових професій. На з'їзд прибуло більше тисячі представників з усіх регіонів України. За резолюцією з'їзду, підписаною 1029 учасниками, метою з'їзду є протидія знищенню незалежної оцінки та інших видів консалтингу в Україні.
Учасники з'їзду звернулися до президента, прем'єр-міністра та Верховної Ради з пропозицією не допустити далі поширення корупційних схем
Ті, хто виступили на з'їзді, проаналізували ситуацію, яка склалася в Україні з оцінкою майна та іншими сферами діяльності, що використовують інтелектуальну працю, знання та досвід консультантів. І ця ситуація оцінюється як тривожна.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас