Дослідження: основна частина відвідувачів соцмереж – це люди у віці від 25 до 44 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідження: основна частина відвідувачів соцмереж – це люди у віці від 25 до 44 років

440
Дослідницька компанія Pingdom детально проаналізувала демографічні показники найпопулярніших соціальних мереж.
Фахівці Pingdom здійснили аналіз аудиторій майже всіх відомих соцмереж і спільнот, серед яких – Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Tumblr, Reddit, Hacker News, Slashdot Github, Stack Overflow, Orkut, Quora, WordPress.com, Blogger, Flickr, Myspace, Tagged , Hi5, LiveJournal, Yelp, deviantART, StumbleUpon, Goodreads і Last.fm. У цей досить довгий список не була включена Google+, оскільки дослідники не змогли отримати дані для аналізу цієї соцмережі.
Дослідження показало, що основна частина відвідувачів соцмереж – це люди у віці від 25 до 44 років, а біля 20% – це відвідувачі у віці від 45 до 54 років, причому доля таких користувачів є більшою за відвідувачів у віці 18-24 років. Частка американських тінейджерів серед користувачів соціальних мереж складає всього лише 5%.
social-network-avg-age-distr-580px
Можливо, це можна пояснити тим, що в більшості соціальних сервісів існують обмеження за віком для створення облікових записів, наприклад, в Facebook і LiveJournal цей вік не може бути меншим 13 років (і то, за умови створення аккаунта під контролем батьків). Тому, як правило, підлітки завищують свій вік.
social-network-age-distribution-580px
Також дослідники визначили, що віковий характер аудиторії відрізняється для кожного соціального сервісу. Так, наймолодшою аудиторією може похвалитися сервіс deviantART, де майже половину користувачів становлять люди у віці до 24-х років. Як і очікувалося, “найдоросліша” аудиторія у LinkedIn – тут тінейджерів менше одного відсотка. Користувачі вікової категорії 35+ складають 55% аудиторії Twitter, 63% Pinterest і 65% Facebook. І навпаки, частка користувачів до 35 років на “молодіжних” сервісах складає: Reddit – 58%, Github – 60%, Hacker News – 69%. Середньостатистичний вік користувача соціальних мереж становить 37 років. Якщо розташувати сервіси за спаданням середнього віку, то на першому місці опиниться LinkedIn (44,2 роки). Facebook за цим показником знаходиться на 3-му місці (40,5 років), Twitter – на 13-му (37,3 роки).
social-network-average-age-580px
За відсотковим співвідношенням чоловіків та жінок найбільш “жіночними” виявилися сайти Pinterest, Goodreads і Blogger, де їх частка складає 78%, 70% і 66% відповідно. На протилежному боці рейтингу – шановані чоловіками Slashdot, Hacker News і Stack Overflow, тут 87%, 77% і 76% користувачів цих сервісів відповідно представляють сильну половину людства.
social-network-gender-distr-580px
За матеріалами:
watcher
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас