Брюссель не допустить компромісів у відносинах з Києвом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брюссель не допустить компромісів у відносинах з Києвом

501
У відносинах Києва і Брюсселя немає місця ні паузі, ні компромісам відносно цінностей. Легітимність результатів майбутніх парламентських виборів залежатиме від їх відповідності високим міжнародним стандартам.
Таку заяву після закінчення зустрічі з президентом України Віктором Януковичем зробили міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, голова комітету Європейського парламенту з зовнішніх відносин Елмар Брок і європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле. Текст заяви передано агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в Брюсселі.
"Коли ми зустрічалися з президентом Януковичем рік тому, ми фокусувалися на відносинах України та ЄС і перешкодах, які стояли на шляху для того, щоб повною мірою скористатися величезним потенціалом наших відносин. На зустрічі сьогодні ми підкреслили наступне: у відносинах України і ЄС не повинно бути місця для паузи і для компромісу відносно цінностей", - йдеться в заяві.
Представники ЄС наполягають на тому, що проблема вибіркового правосуддя повинна бути вирішена для того, щоб "просуватися вперед до нового рівня наших відносин за допомогою Угоди про асоціацію".
"Ми шкодуємо, що наслідки нинішньої ситуації, що склалися в результаті судів, які не поважали міжнародні стандарти у відношенні справедливості, прозорості та незалежності процесу, будуть перешкодою для участі двох важливих лідерів опозиції в майбутніх парламентських виборах", - підкреслюють європолітики.
Вони також заявили, що легітимність майбутнього парламенту залежатиме від проведення виборів, які повинні бути вільними і справедливими у відповідності до високих міжнародних стандартів. "У цьому контексті ми підкреслили важливість свободи засобів масової інформації", - повідомляють К.Більдт, Ш.Фюле і Е.Брок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас