Японія відмовиться від атомної енергетики за 30 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія відмовиться від атомної енергетики за 30 років

Енергетика
628
Японія оголосила про плани щодо закриття всіх існуючих атомних електростанцій до 2040 року і скорочення споживання атомної енергії до нуля до зазначеного терміну, повідомляє Agence France-Presse. Таким чином, Японія братиме приклад з Італії, Швейцарії та Німеччини, які відмовилися від "мирного атома" раніше.
Причиною для такого рішення є тиск з боку громадськості, яка вимагає закриття АЕС після аварії на станції "Фукусіма-1" у березні 2011 року.
Нова енергетична політика Токіо передбачає, що реактори старші 40 років будуть закриватися, нові перестануть будуватися, а відновлення роботи існуючих реакторів буде проводитися тільки після проходження тесту на відповідність новим, більш жорстким стандартам.
Усі працюючі реактори в Японії після аварії на "Фукусімі" були зупинені. З тих пір заново запущені були тільки два. Загальні збитки галузі склали 46 мільярдів доларів.
Атомна енергетика до 2011 року забезпечувала більше третини всіх потреб країни в енергії. Зараз Японії доводиться закуповувати більше нафти з країн Перської затоки, щоб покрити нестачу.
Раніше Німеччина заявила, що зупинить 17 своїх реакторів до 2022 року. Швейцарія припинить користуватися АЕС в 2034-му. У той же час низка азіатських країн прагнуть розширити свої програми з атомної енергетики, в першу чергу, це стосується Індії та Китаю.
Аварія на АЕС "Фукусіма-1" сталася в березні 2011 року. Її спричинили сильний землетрус і цунамі. Аварія стала найбільшою катастрофою, пов'язаною з атомними станціями, з часів Чорнобиля. Станцію було вирішено вивести з експлуатації.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас