Екс-голова МВФ розповів як перезапустити світову економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова МВФ розповів як перезапустити світову економіку

949
Тактика боротьби з економічними проблемами, якої дотримуються міжнародні фінансові організації і європейські уряди, потребує зміни.
Про це заявив директор-розпорядник Міжнародного Валютного Фонду в 2007-2011 рр. Домінік Стросс-Кан на сесії Майбутнє світової економіки 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі YES.
"Економічне одужання знову затрималося. Перспективи похмурі. В глобальному вимірі зростання буде уповільненим з дуже складними фінансовими умовами. Політика ключових країн не відновила впевненість в економічному одужанні", - охарактеризував ситуацію в глобальній економіці екс-голова МВФ.
На його думку, проблема фіскального обриву і зростання державного боргу в США залишається серйозною, як і боргова криза в єврозоні. Традиційна тактика, якої дотримувався і МВФ у вирішенні проблем Греції, не принесла очікуваних результатів.
"Економіку треба перезапустити якимось новаторським способом. Ми вважали, що головне - уникнути втрат. Тобто, знижувати ставки, збільшувати терміни заборгованості. І не приймали того, що краще перетерпіти втрати зараз - якщо вони неминучі, не відвертатися від них. А тепер лавина економічних проблем зростає і поширюється, - підкреслив Домінік Стросс-Кан.
Він вважає, що на гострому етапі кризи заходи порятунку могли бути виправдані, але сьогодні ситуація інша. "Пожежники гарні, коли вогонь вирує. Але потім необхідно вже розбиратися з відновленням. Європейські лідери повинні показати, що можуть впоратися з цим", - підкреслив екс-голова МВФ.
9-а Ялтинська щорічна зустріч Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом проходить з 13 по 16 вересня 2012 р. в Лівадійському палаці Ялти. Більше 200 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорять основні глобальні виклики та їхній вплив на Європу, Україну та світ.
Пленарна частина 9-ї щорічної Ялтинської зустрічі відкрита 14 вересня виступами Президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Голови двох країн обговорили актуальні питання розвитку України та Туреччини, а також майбутнє "широкої Європи" у 21-му сторіччі. Модератором дискусії виступив Олександр Кваснєвський, Президент Республіки Польща (1995-2005), Голова Наглядової ради Ялтинської Європейської Стратегії (YES).
Основною темою 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі стануть ключові трансформації, які вже сьогодні формують майбутнє глобального світу. Дискусії форуму будуть присвячені майбутньому світової економіки, питанню нового світопорядку та безпеки, можливим моделям розвитку капіталізму. Особливу увагу буде приділено ролі інновацій та лідерства в трансформації економіки та суспільства. Серед тем обговорення - майбутнє Європейського союзу, енергетичні проблеми, а також внутрішні і зовнішні виклики, що стоять перед Україною.
У дискусіях форуму також візьмуть участь Ньют Гінгріч, Вільям Дейлі, Роберт Зеллік, Домінік Стросс-Кан, Кондоліза Райс, Гордон Браун, Алек Росс, Ерік Ландер, Кайрат Келімбетов, Карл Більдт, Хав'єр Солана та інші.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас