США запустили грошовий друкарський верстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США запустили грошовий друкарський верстат

Валюта
10673
Федеральна резервна система США закачає в американську економіку додаткові мільярди з метою пожвавлення кон'юнктури. В іпотечні фонди будуть щомісяця інвестуватися 40 млрд доларів. Терміни не обмежені.
У боротьбі з високим безробіттям у США Федеральна резервна система (ФРС) має намір знову звернутися за допомогою до грошового друкарського верстата. Як повідомив у четвер, 13 вересня, голова ФРС Бен Бернанке, відтепер будуть щомісяця скуповуватися іпотечні облігації на суму 40 млрд доларів, причому це буде відбуватися до тих пір, поки ситуація на ринку праці помітно не покращиться. Агентство Reuters відзначає, що це перший випадок, коли ФРС не обмежує свої заходи жодними термінами і ставить їх у залежність винятково від досягнення успіху.
Крім цього ФРС до середини 2015 року залишити базову облікову ставку фактично на нулі. Ці заходи покликані допомогти банкам отримувати кредити під менш високі відсотки, що, в свою чергу, повинно призвести до пожвавлення кон'юнктури. Економісти назвали оголошену Беном Бернанке програму новою віхою в боротьбі з економічними проблемами в найбільшій у світі економіці. Голова ФРС, проте, попередив, що він не володіє чудодійною зброєю, і боротися з кризою на ринку праці повинні, в першу чергу, політики. "Ми не обіцяємо вирішити всі проблеми, однак можемо підтримати політиків в їх вирішенні", - сказав він.
На розчарування багатьох інвесторів Бен Бернанке не оголосив про намір ФРС продовжувати масоване скуповування державних облігацій. Це, очевидно, пов'язано з очікуваним провалом переговорів у Конгресі щодо бюджету-2013, в результаті якого вже на початку січня може бути автоматично запущено механізм, що передбачає скорочення держвитрат більш ніж на 2 трлн доларів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас