Темпи інфляції в Індії перевершили очікування ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи інфляції в Індії перевершили очікування ринку

278
Темпи зростання оптових цін в Індії в серпні 2012 року прискорилися до 7,55% в річному вирахуванні, свідчать дані міністерства торгівлі країни.
Консенсус-прогноз 35 аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, становив 7,1%. При цьому фактичне зростання цін випередило навіть найвищі оцінки експертів.
У липні інфляція перебувала на позначці 6,87%.
Згідно з переглянутими даними, в червні показник склав 7,58%, а не 7,25%, як повідомлялося раніше.
Темпи зростання цін в Індії є найвищими серед всіх найбільших економік світу і значно перевищують плановий рівень ЦБ країни, встановлений на позначці 5%.
Разом з тим Банк Індії не має можливості протидіяти інфляції підвищенням ставок, оскільки темпи зростання економіки країни продовжують сповільнюватися.
На засіданні індійського Центробанку, яке пройде наступного тижня, буде третій раз поспіль ухвалено рішення про збереження базової ставки на рівні 8%, прогнозують 31 з 32 аналітиків, опитаних Bloomberg.
Зростання цін у серпні пов'язано з підвищенням тарифів на дизельне паливо, яке до кінця року буде додавати до темпів інфляції в середньому 72 базисні пункти на місяць, вважають фахівці Morgan Stanley.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас