По чому "безкоштовна" освіта в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По чому "безкоштовна" освіта в Україні

5170
Сьогодні мало зібрати школяра на свято першого дзвоника. Батькам доводиться в добровільно-примусовому порядку розкривати гаманці, купуючи техніку в кабінети, додаткові навчальні матеріали та очищену воду.
Як розповіли "Сьогодні" батьки донецьких школярів, на початку навчального року їхні гаманці в середньому "схудли" на 600-900 грн через побори на потреби класу і школи.
А нещодавно дорослі були шоковані тим, що на додачу до всіх витрат їм доведеться за свій рахунок забезпечити дитину підручниками. Так, у школах Ленінського району Донецька не вистачає підручників для 9-класників з англійської та історії України. "Вже середина вересня, в класі один підручник з англійської ділять чотири учні. З історії України також не вистачає. Ми змушені купувати підручники на ринку, один з англійської коштує 70 гривень. Це ж кошмар, і дуже незручно дітям! А предмети обов'язкові", - поскаржилася "Сегодня" Інна, мама 9-класниці однієї зі шкіл Ленінського району.
4567_01
В облуправлінні освіти закликають не панікувати та обіцяють до кінця місяця вирішити проблему. "Підручників достатньо, зараз йде їх перерозподіл по школах", - пояснили нам в управлінні освіти Донецької області.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас