Записи відеокамер на виборах будуть зберігати протягом року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Записи відеокамер на виборах будуть зберігати протягом року

132
Центральна виборча комісія затвердила порядок здійснення відеоспостереження, доступу і контролю за функціонуванням системи відеоспостереження на виборчих дільницях на виборах Верховної Ради. Відповідний проект постанови був ухвалений на засіданні Центрвиборчкому.
Проект передбачає, що функціонування системи в режимі відеозапису та збереження відеозображення під час підрахунку голосів здійснюється після закінчення голосування на дільниці.
Проектом встановлюється, що функціонування системи відеоспостереження в режимі відеозапису не може бути зупинено раніше підписання остаточного протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів. При цьому визначено, що функціонування системи в режимі збереження її матеріалів здійснюється протягом року з дня офіційного оприлюднення результатів виборів.
Крім цього, в документі вказується, що елементи програмно-апаратного комплексу системи, крім веб-камер, встановлюються у спеціальну металеву шафу, яка закривається на ключ.
Порядком визначаються також дії членів дільничних комісій із забезпечення функціонування системи.
Як повідомлялося раніше, 3 серпня Президент Віктор Янукович схвалив закон, що визначає порядок використання веб-камер на виборчих дільницях на виборах Ради 28 жовтня. 4 липня Рада виділила ЦВК 993,6 млн гривень для оснащення виборчих дільниць на парламентських виборах системами відеоспостереження.
Постачальником товарів і послуг, необхідних для створення та забезпечення функціонування систем відеоспостереження на виборчих дільницях, Кабінет Міністрів визначив компанію "СІТРОНІКС Інформаційні Технології" (Київ).
Заступник голови ЦВК Андрій Магера сумнівається в ефективності встановлених на виборчих дільницях веб-камер.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас