Іспанія попросить невеликий пакет фіндопомоги, щоб уникнути постійного нагляду за країною - Сорос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія попросить невеликий пакет фіндопомоги, щоб уникнути постійного нагляду за країною - Сорос

248
Уряд Іспанії попросить "дуже невеликий" пакет фінансової допомоги у Європейського союзу, оскільки прем'єр-міністр Маріано Рахой постарається уникнути негативних політичних наслідків для країни, вважає мільярдер Джордж Сорок, якого цитує агентство Bloomberg.
"Я вважаю, що Іспанія буде домовлятися про дуже обмежену угоду, яка не вимагатиме встановлення за країною постійного нагляду "трійки" в особі Єврокомісії, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду, - зазначив Дж.Сорос в інтерв'ю телеканалу Bloomberg у Будапешті в четвер. - Тому що такий нагляд зашкодить суверенітету, що буде критичним з політичної точки зору".
У середу М.Рахой підкреслив, що його країна не буде поспішати з ухваленням рішення про звернення за допомогою, оскільки дії ЦБ єврозони вже привели до падіння вартості запозичення. Представники влади ФРН, у свою чергу, заявили, що змусять Іспанію прийняти умови в обмін на фінансову підтримку.
"Іспанія не зможе попросити повну програму підтримки", - сказав Дж.Сорос, додавши, що, за його оцінками, обсяг пакета фіндопомоги, який буде потрібний країні, складе 100 млрд євро. Він може бути наданий в рамках превентивної кредитної лінії.
Дж.Сорос також зазначив розбіжності, що виникли між центральною владою і регіонами, зокрема - Каталонією, загрозу виходу якої зі складу держави він вважає цілком реальною.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас