Кількість заявок на допомогу з безробіття у США виросла більше від очікувань - на 15 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість заявок на допомогу з безробіття у США виросла більше від очікувань - на 15 тис.

172
Кількість американців, що вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня виросла на 15 тис. - до 382 тис., йдеться в звіті міністерства праці США.
Згідно з переглянутими даними, тижнем раніше кількість звернень становила 367 тис., а не 365 тис., як повідомлялося раніше.
Експерти, опитані агентством Bloomberg, очікували підвищення кількості заявок за тиждень, що завершився 8 вересня, на 5 тис. відносно раніше оголошеного рівня - до 370 тис.
Менш волатильний показник - середня кількість заявок, поданих за останні чотири тижні - піднявся на минулому тижні з 371,75 тис. до 375 тис.
Зростання ринку праці сповільнюється на тлі спаду в світовій економіці, а підвищення податків у США, що насуваються, утримує компанії від найму персоналу. Стійко високий рівень безробіття, який, за словами голови Федеральної резервної системи Бена Бернанке, викликає "серйозні побоювання", знаходиться в центрі уваги влади в даний час.
"Бізнес не бажає наймати нових співробітників, - зазначила економіст по США BNP Paribas Олена Шулятьєва. - Зростання залишається нестійким. Це обмежує можливості для покращення ситуації на ринку праці".
Кількість американців, що продовжують одержувати допомогу з безробіття, за тиждень, що завершився 1 вересня, скоротилася на 49 тис. - до 3,283 млн осіб. Експерти прогнозували цей показник на рівні 3,318 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас