Китайський журналіст опублікував скандальні дані про умови роботи складальників iPhone 5 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський журналіст опублікував скандальні дані про умови роботи складальників iPhone 5

7101
Китайське агентство новин Shanghai Evening Post інкогніто відправило журналіста на завод Foxconn, на якому збирають 57 мільйонів iPhone щороку, пише Daily Mail.
Китайський репортер проходив на заводі підготовку протягом 7 днів, а потім ще 3 дні пропрацював там. Весь цей час він вів щоденник.
Те, що журналіст побачив у гуртожитку при заводі, вразило його: "Це був жах. У гуртожитку смерділо, як на смітнику... Коли я відкрив шафу в своїй кімнаті, з неї поповзли полчища тарганів. Я також помітив, що всі вікна в гуртожитку закриті на засув".
"Після того, як ми пройшли підготовку, нас швидко відправили працювати, хоча вже настала ніч. Нам дозволялося відпочивати тільки в денний час", - повідомив репортер.
"Ми дійшли до входу у виробничу зону з попереджуючим написом: "надсекретна зона". Нам сказали, що якщо хтось пройде через металодетектор з якимось металевим предметом на тілі,... прозвучить сигнал тривоги, і нас тут же звільнять. Наш керівник попередив нас: "Як тільки ви сядете, будете робити тільки те, що скажуть", - пише видання.
"Мені доручили позначати місця з'єднань на торцевій кришці iPhone 5 за допомогою пензлика. Кришки під'їжджали до мене на конвеєрі кожні три секунди", - описує автор умови роботи на заводі.
"Новий працівник, який сидів навпроти мене, видихався і ненадовго приліг. Начальник помітив це і покарав його, поставивши в куток на 10 хвилин, як в старі добрі шкільні роки", - іронізує журналіст Shanghai Evening Post.
"За моїми підрахунками, мені доводилося помічати, принаймні, 5 кришок кожну хвилину. За кожні десять годин роботи я брав участь у виробництві 3 тис. iPhone 5", - підрахував журналіст.
"Хоча немає гарантій достовірності цього репортажу, нам все ж здається, що фанати Apple повинні цінувати важку працю китайських робітників, які працювали понаднормово, щоб встигнути до наміченої дати випуску нового iPhone", - наводить автор статті слова редактора, який розмістив цей матеріал на сайті micgadget.com.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас