Росія обіцяє прискіпливо перевіряти кожну партію українського сиру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія обіцяє прискіпливо перевіряти кожну партію українського сиру

517
Росспоживнагляд поки не знімає режим перевірки кожної партії українських сирів, які надходять на російський ринок, повідомив журналістам у четвер голова відомства, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.
"Поки ми не знімаємо режим перевірки кожної партії... Недавно з великим скрипом останньому заводу, що направляють сир на наш ринок, "Лозівському", дозволили (постачання - ред.) за певних умов", - сказав Онищенко.
Раніше Росспоживнагляд повідомляв, що на розгляді відомства перебуває план заходів ТОВ "Лозівський молочний завод" щодо усунення порушень, виявлених в період проведення інспекції в червні.
Онищенко зазначив, що на "Лозівському молочному заводі" було найбільше передумов для порушення технології.
"Ми всі партії будемо перевіряти особливо прискіпливо, але якщо зловимо хоч одну партію, то навічно заборонимо вашому заводу (постачання сиру на ринок - ред.)", - підкреслив Онищенко.
У лютому між РФ і Україною виникла так звана "сирна" суперечка, під час якої Росспоживнагляд заборонив ввезення на територію Росії сирної продукції шести українських молокопереробних підприємств через її невідповідність російським стандартам якості. У квітні сторони домовилися про врегулювання ситуації, однак на сьогоднішній день тільки п'ять українських підприємств відновили експорт сирів до Росії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас