iPhone5: відгуки тих, хто тримав його в руках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iPhone5: відгуки тих, хто тримав його в руках

10529
Про те, що iPhone5 буде "розплющеним iPhone4", любителі гаджетів знали давно. Тим не менш, ввечері 12 вересня блоги та соцмережі наповнилися статусами в стилі "Ну і що, що тонше? ", а також фотожабами з айфоном і качалкою.
Втім, журналісти і блогери спеціалізованих видань оцінили нововведення від Apple більш спокійно. Вони знайшли в Iphone5 відразу кілька вартих уваги якостей. Так, фахівців порадувало, що екран зробили більшим не на шкоду якості зображення. До того ж, дизайнери збільшили екран тільки в довжину, а ширину не змінили. Завдяки цьому пальці тестерів зовсім не втомилися:
"Більший 4-дюймовий екран виглядає таким же різким, як і в попередній моделі. Apple запевняє, що пікселі не просто розтягли по новому, більш довгому дисплею, і це помітно. Дивно, що новий екран iPhone не ширший від екрану попередньої моделі - а значить, ви можете дотягнутися пальцем від одного кінця екрану до іншого, не пошкодивши палець. Втім, якщо відставити убік питання турботи про пальці, це неортодоксальне дизайнерське рішення на ринку, заповненому великими і широкими телефонами. Його незвичайно довгий вид може сподобатися не всім", - пише Jennifer Dudley-Nicholson із Herald Sun.
До речі, відзначають журналісти, через "зростання в ширину" телефон більш важким не став - більше того, він став навіть легшим.
"7.6-міліметровий та 112-грамовий корпус неймовірно гладкий і винятково легкий... здається, що він фактично надто легкий. Це не просто порівняння з відносно важким iPhone 4S - звичайно, iPhone 5 не найлегший з телефонів, як стверджує Apple - але він дійсно неймовірно легкий як для смартфона загалом", - зазначає Joshua Toplsky з theverge.com.
Велику увагу оглядачі приділили ще одному нововведенню у частині "заліза" - слоту для зарядного пристрою та інших підключень "Lightning". Він швидший за своїх попередників і значно менший (це одна з причин, чому телефон вдалося зробити тоншим). Однак до старих пристроїв iPhone телефон тепер не підключити:
"Це, ймовірно, зміна, яка додасть найбільше головного болю давнім користувачам айдевайсів. Якщо за останні п'ять років ви купили автомобільний зарядний пристрій або динаміки для iPhone, або ж один з мільйонів девайсів, що підключаються до iPhone, вам доведеться розщедритися на адаптер, щоб все це працювало", - попереджає Darren Murph з engadget.com.
У частині програмного забезпечення Apple спробував здивувати новою операційною системою і картами власного виробництва (від карт Google, встановлених на попередніх версіях смартфона, фірма відмовилася). І, судячи з відгуків, це вдалося:
"Що стосується програмного забезпечення, то iOS 6 володіє безліччю нових властивостей, які зроблять особливим не тільки iPhone 5, але і його попередників iPhone 4 і iPhone 4S, коли вони отримають оновлене програмне забезпечення. Карти з прекрасними 3D-зображеннями і розкішною новою векторною графікою теж виглядають гідно", - вважають в gearburn.com
Позитивні відгуки отримала також нова, швидша камера і додаток для зйомки панорам:
"Найцікавіше було тестувати, навіть якщо я ніколи не використовую її в реальному житті, панорамну опцію камери. Ви просто тримайте телефон у повітрі, проводите по полю свого зору - і отримуєте безшовну панорамну картинку, яку хоч у рамку став", - дивується Wilson Rothman з NBCnews.
Під час презентації журналістам і блогерам запропонували потримати в руках лише wi-fi версію нового гаджета, так що почути відомості очевидців про мобільний інтернет на цьому смартфоні поки не можна.
А загальний висновок після презентації, мабуть, найцікавіше зробив John Biggs з TechCrunch: "Ця презентація - справжня бомба? Мабуть, ні. Це проміжний запуск, що дозволив Apple збільшити розмір екрану і покращити слот для підключення пристроїв, поки в рукаві вони продовжують ховати якісь козирі".
Олена Мельник
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас