Кількість туристів у світі впевнено зростає, незважаючи на проблеми в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість туристів у світі впевнено зростає, незважаючи на проблеми в економіці

518
Кількість міжнародних туристів в світі до кінця року перевищить 1 млрд людей. Найбільш відвідуваним регіоном залишається Європа. Туризм є однією з найбільш динамічних галузей економіки як в розвинених, так і в країнах, що розвиваються.
Близько 467 млн людей здійснили подорожі в різні країни світу в першому півріччі 2012 року, що на 5%, або на 22 млн більше, ніж за аналогічний період 2011 року, йдеться в матеріалах Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO).
"Незважаючи на економічну нестабільність у світі, туризм є однією з найбільш динамічних галузей економіки як в розвинених, так і в країнах, що розвиваються, дозволяючи створювати нові робочі місця", - зазначає генеральний секретар UNWTO Талеб Ріфаї.
За прогнозами організації, в 2012 року кількість міжнародних прибуттів в світі зросте на 4% і перевищить 1 млрд людей.
В Європі, найбільш відвідуваному регіоні світу, збільшення кількості міжнародних прибуттів склало 4%. При цьому в Центральній і Східній Європі зростання склало 7%, в Західній - 5%, в Південній - 1%.
В той же час в Африці міжнародних прибуттів стало на 7% більше. Зокрема, на 11% "підросла" Північна Африка, і однією з основних причин є відновлення такого популярного напрямки, як Туніс.
Як повідомляють в UNWTO, ситуація почала стабілізуватися і в Єгипті, завдяки чому на Близькому Сході кількість міжнародних прибуттів не знизилася, а, навпаки, зросла на 0,7%.
За грошовими витратами під час відпочинку за кордоном найбільшу динаміку продемонстрували громадяни Китаю (+30%), Росії (+15%), США (+9%), Німеччини (+6%) і Канади (+6%), наголошується в повідомленні.
У 2011 році кількість міжнародних туристів досягла 990 млн осіб, а надходження (включаючи пасажирські перевезення) склали 1,2 трлн доларів США, або близько 6% від світового експорту товарів і послуг.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас