Україна буде будувати вітчизняний Hyundai — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде будувати вітчизняний Hyundai

5198
Крім прямих державних субсидій на розробку вітчизняного аналога електропоїзду Hyundai, Крюківський ВБЗ може отримати державні замовлення на будівництво швидкісних поїздів.
"Крюківський ВБЗ буде відповідати за розробку українських швидкісних поїздів. Компанія вже створила прототип швидкісного потягу максимальною швидкістю 160 км/год, аналогічного електропоїздам Hyundai, які Україна закупила для Євро-2012 і які "Укрзалізниця" випробовувала останні 3 місяці. Із постанови уряду випливає, що випробування пройшли успішно, і Крюківському ВБЗ було доручено підвищити швидкість поїздів до 250 км/год і підготувати їх до серійного виробництва", - повідомив UBR.UA старший аналітик інвестгрупи "Арт Капітал" Олексій Андрейченко.
Крім прямої вигоди від державної субсидії, що становить 11% річного доходу, Крюківський ВБЗ, на думку аналітика, ймовірно, отримає державні замовлення на швидкісні потяги.
"Раніше Міністерство інфраструктури оцінювало кількість швидкісних поїздів, необхідних після Євро-2012, в 25 одиниць, що може принести Крюківському ВБЗ порядку 650 млн. доларів державних замовлень", - вважає Олексій Андрейченко.
У свою чергу старший аналітик інвесткомпанії Dragon Capital Таїсія Шепетко в коментарі UBR.UA нагадала, що віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесников оцінив потребу України в високошвидкісних поїздах в 100-120 штук, що передбачає гіпотетичну виручку для Крюківського ВБЗ в розмірі 2,5 млрд. доларів у довгостроковій перспективі.
"З'являються надії на те, що Крюківський ВБЗ, користуючись своїм статусом єдиного виробника пасажирських вагонів в Україні, нарешті, зможе отримати вигоду від реалізації давніх обіцянок уряду та "Укрзалізниці" розвивати пасажирські залізничні перевезення в країні", - резюмувала Таїсія Шепетко.
Нагадаємо, Крюківський вагонобудівний завод, провідний виробник вантажних вагонів і монопольний виробник пасажирських вагонів в Україні, отримає від держави 95 млн. доларів на створення нового вітчизняного високошвидкісного потягу швидкістю 160-250 км/год. Проект буде реалізований в період з 2012 по 2014 рр. Мета проекту - заміщення імпортних швидкісних електропоїздів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас