"Чорноморнафтогаз" має намір до 2015р повністю забезпечити Крим газом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Чорноморнафтогаз" має намір до 2015р повністю забезпечити Крим газом

Енергетика
250
Державне акціонерне товариство (ДАТ) "Чорноморнафтогаз" (АРК) до 2015 року буде повністю забезпечувати АРК газом, який видобувається з кримських свердловин.
Про це заявив начальник департаменту геологорозвідувальних робіт ДАТ "Чорноморнафтогаз" Петро Дякович, виступаючи на Міжнародній геологічній конференції "Крим-2012", повідомляє прес-служба Республіканського комітету АРК з охорони навколишнього природного середовища (Рескомприроди) в середу. "У 2015 році ми плануємо добувати газ вже не тільки для всього Криму, але і частково для України.
Зараз обходитися своїми запасами виходить тільки влітку. Але через три роки ми плануємо використовувати в автономії винятково кримський газ також і в зимовий період", - цитує прес-служба головного геолога підприємства. За даними прес-служби Рескомприроди, під час Міжнародної геологічної конференції "Крим-2012" вчені та фахівці України, Росії, Туреччини, США обговорюють питання відкриття нових родовищ нафти і газу в Азово-Чорноморському басейні для нарощування енергетичного потенціалу України і Криму.
ДАТ "Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України". Спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного та Азовського морів.
В даний час на балансі "Чорноморнафтогаз" знаходяться 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатні і 2 нафтові. Сумарні запаси всіх родовищ становлять: природного газу - 58,56 млрд куб. м, газового конденсату - 1,231 млн тонн, нафти - 2,53 млн тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас