Підписання угоди про асоціацію з Україною можливе після реформування судової системи - Європарламент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підписання угоди про асоціацію з Україною можливе після реформування судової системи - Європарламент

361
12 вересня Європейський парламент ухвалив Резолюцію щодо зовнішньої та безпекової політики Євросоюзу, підготовлену депутатом Європейської народної партії (Німеччина) Ельмаром Броком. Про це повідомляється на офіційному сайті євроінституції. За ухвалення резолюції проголосувало 511 депутатів, проти - 73, утримались – 78.
У резолюції йдеться, що для того, щоб посилити свою вагу на міжнародній арені, ЄС повинен не тільки забезпечити, щоб його політика, актори та установи були відповідними цілям, а й також розвинути по-справжньому стратегічну концепцію зовнішньої політики ЄС та надати їй необхідні кадрові, фінансові та дипломатичні ресурси.
"Сьогодні ми послали чіткий сигнал Кетрін Ештон. Зовнішня політика ЄС у часи зростаючих проблем та обмежених ресурсів Союзу повинна бути стратегічною та перспективною. Нові стратегічні рамки для зовнішньої діяльності ЄС також мають бути демократично легітимними. У будь-якому разі ми не хочемо погіршити гнучкість союзу у реагуванні на політичні зміни у світі", - зазначив автор резолюції голова комітету з іноземних справ Ельмар Брок.
Резолюція передбачає, що зовнішня політика ЄС має ґрунтуватися на заохоченні та захисті цінностей ЄС та зосереджуватися на просуванні миру, безпеки та процвітання. ЄС має керуватися принципами, які лягли в основу створення самого Союзу, а принципи демократії та прав людини повинні бути в центрі його політики.
Згадується в резолюції і Україна. Так, винятково питанню України присвячений 54 пункт документу.
У ньому, зокрема, йде мова про те, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС стане можливим лише у разі, якщо Київ забезпечить стабільність та ефективність роботи судової системи, припинить переслідування за політичними мотивами, а також поважатиме основні демократичні принципи. Євросоюз також розглядає проведення парламентських виборів в Україні у жовтні 2012 року як своєрідний тест на демократію. У зв’язку з цим ЄС забезпечить у необхідних обсягах фінансування місії спостерігачів від ЄС за проведенням парламентських виборів в Україні.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас