Два українські університети на останніх місцях у світовому рейтингу вишів TopUniversities — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два українські університети на останніх місцях у світовому рейтингу вишів TopUniversities

2720
Світовий рейтинг вишів TopUniversities опублікував список 700 найкращих навчальних закладів. Рейтинг був заснований в 2004 році і тоді включав 200 ВНЗ. При визначенні результатів, зокрема, враховуються такі показники, як репутація університету, думка роботодавців про його випускників і рейтинг цитованості наукових праць викладачів. У 2012 році для визначення кращих вишів було опитано 46 тис. осіб по всьому світу. У першій трійці - Массачусетський технологічний інститут (США), університети Кембриджа (Великобританія) і Гарварду (США).
Серед кращих університетів світу виявилися і два українські: Національний технічний університет України КПІ і Донецький національний університет, які мають, як і в минулому році, рейтинг 601+. Це означає, що вони входять у сьому сотню рейтингу поряд з 98 ВНЗ інших країн.
З вишів країн СНД найвищу позицію посідає Московський університет ім. Ломоносова - 116-й у рейтингу. Кілька інших російських ВНЗ також опинилися на високих місцях: Санкт-Петербурзький університет посів 253-є, Московський фізико-технічний інститут ім. Баумана - 352-е, Московський державний інститут міжнародних відносин - 367-е. Серед інших вишів СНД, що увійшли до рейтингу - Євразійський національний університет ім. Льва Гумільова (Астана, Казахстан) - він посідає 369-е місце. Білоруський державний університет має рейтинг 501+ (з 501 до 550).
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас