Колесников хоче пільг для будівників доріг в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников хоче пільг для будівників доріг в Україні

978
Віце-прем'єр - міністр інфраструктури України Борис Колесников має намір підняти в уряді питання введення пільг для компаній, які будують дороги в Україні.
"Потрібно дати дорожнім будівельникам пільги, подібно пільгам готельному бізнесу. Тобто на 10 років звільнити їх від податку на прибуток, щоб вони мали абсолютно прозору економіку, а за рахунок свого прибутку купували найсучасніші технології і найсучаснішу техніку", - сказав віце-прем'єр на брифінгу після відвідин будівництва масштабної транспортної розв'язки в Маямі (США).
Б.Колесников додав, що з такою ініціативою звернеться до уряду.
Крім того, Україна має намір залучити іноземні компанії для контролю якості будівництва доріг в країні, повідомив віце-прем'єр - міністр інфраструктури. Саме питання, що стосується контролю якості будівництва доріг, а також організація робіт з будівництва доріг на різних етапах цікавили віце-прем'єра під час відвідування будівництва нової дорожньої розв'язки в Маямі (США).
"Нас цікавлять два аспекти. Перший - організація роботи на всіх етапах будівництва, і другий - контроль за якістю виконання робіт", - сказав Б.Колесников на брифінгу після відвідин об'єкта.
За його словами, Україні дуже потрібні компанії, які контролюють якість будівництва дорожніх шляхів. "Ми будемо на першому етапі запрошувати іноземні компанії, які будуть контролювати якість доріг, і, безумовно, це дасть позитивний результат", - пояснив віце-прем'єр і додав, що в Україні немає поки компаній такого рівня, послугами яких можна було б скористатися.
Міністр інфраструктури зауважив, що очікує прибуття таких фахівців вже навесні наступного року, не виключено, що зі США.
"Уряд штату Флорида замовив 45 мостів (для будівництва розв'язки в Маямі), які повинні бути побудовані протягом 6 років. Вони взяли приватну компанію, яка контролюватиме якість", - зазначив віце-прем'єр.
Цим же досвідом, за словами Б.Колесникова, має намір скористатися і Україна. "У будівництві доріг немає дрібниць. У нас вже будували "Олімпійський". Там привозять бетон марки 300, і дають 200 доларів, щоб написали марку 500. Ми ж не хочемо такі дороги", - підкреслив він.
"Європа будує дорогу за 6 млн євро кілометр, а Україна - за 6 млн грн, їх буде змивати щороку. Краще відразу побудувати якісні дороги", - підсумував віце-прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас