У відповідь на прохання Порошенка підштовхнути утилізаційний збір Янукович пригрозив відірвати всім голови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У відповідь на прохання Порошенка підштовхнути утилізаційний збір Янукович пригрозив відірвати всім голови

12866
Україна може захистити національного машинобудівника, застосувавши утилізаційний збір на зразок введеного Росією, однак для цього необхідно подолати опір автоімпортерів, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко у вівторок у Дніпропетровську на всеукраїнській нараді з питань підтримки реального сектора економіки.
Він зазначив, що сфера дії утилізаційного збору повинна поширюватися і на вживану сільськогосподарську техніку.
"Поставити таку ставку утилізаційного збору, щоб восьмирічні трактори не могли потрапити в Україну. Ми можемо і повинні негайно схвалити і випустити проект постанови і закон", - заявив П.Порошенко.
За його словами, відповідну постанову Кабінету міністрів було схвалено тиждень тому, проте через активний опір вона досі не оприлюднена. "Я прошу допомоги, пане президенте", - сказав міністр.
На це президент зауважив: "Поганому танцюристу завжди щось заважає. Що ви розповідаєте і кому ви розказуєте? Я вам голови повідриваю, дуже скоро. Відразу після виборів, якщо ви будете розповідати і не робити. Я про це сказав прем'єр-міністру і сьогодні вам кажу, всім іншим, хто сидить тут у першому ряду. Півтора місяці залишилося. Хочете грати в політику - пограєте в політику. Оповідачі", - відреагував на прохання В.Янукович.
"Ну що ж, спасибі. Будемо діяти без вашої допомоги", - сказав в результаті П.Порошенко.
Як повідомлялося, прем'єр Микола Азаров раніше заявив про намір України ввести утилізаційний збір у відповідь на дії Росії, яка стягує його з 1 вересня, чим фактично закрила доступ українським автомобілебудівникам на свій ринок. Мінприроди розробило відповідний проект постанови уряду, однак про його ухвалення до цих пір нічого не було відомо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас