Єврокомісія хоче добитися зниження цін - Газпром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія хоче добитися зниження цін - Газпром

Енергетика
519
"Газпром" розцінює антимонопольне розслідування Єврокомісії як спробу домогтися зниження цін. Про це заявив прес-секретар концерну Сергій Купріянов. Офіційний представник компанії також зазначив, що за минулий рік "Газпром" і російський уряд пропонували Єврокомісії діалог, але з боку єврочиновників не було жодних дій.
Купріянов підкреслив, що надання знижок "слабким" економікам Євросоюзу по суті є субсидуванням цих держав. За його словами, "Газпром" надалі буде погоджувати з урядом РФ будь-які зміни в ціновій політиці, в тому числі і надання знижок. Відповідний указ 11 вересня підписав президент Володимир Путін. Документ зобов'язує стратегічні компанії погоджувати свої дії з Кабінетом міністрів, коли іноземні держави пред'являють до них якісь вимоги.
Коментар Купріянова став уже третьою відповіддю "Газпрому" на розслідування Єврокомісії. Спочатку концерн випустив прес-реліз, в якому нагадав єврочиновникам, що газова компанія є стратегічною і зареєстрована в Росії. У повідомленні також зазначалося, що "Газпром" поважає закони тих країн, в яких працює. Потім розслідування ЄК прокоментував заступник голови правління монополії Олександр Медведєв, який порівняв дії європейців з крадіжками. Топ-менеджер також заявив, що від несправедливої конкуренції на ринку ЄС страждає "Газпром", який є "піонером ринкових реформ" в Європі.
Голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив 8 вересня, що в даний час пріоритетом для монополії є східна газова програма. Раніше концерн вважав пріоритетним ринком ЄС. За словами Міллера, найближчим часом програма постачання газу в країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону буде прискорена.
Єврокомісія відкрила офіційне антимонопольне розслідування відносно "Газпрому" 4 вересня. Єврочиновники звинувачують російський концерн в порушенні законів, які проявилися в розподілі ринку, у встановленні несправедливих цін на газ та перешкоджанні закупівлі палива у незалежних постачальників.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас