10 головних міфів, що стосуються грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 головних міфів, що стосуються грошей

6414
Відповідей на ці питання існує маса, і часто прихильники протилежних підходів готові битися до останнього, відстоюючи свої принципи. Проте є і явні помилки, яких необхідно уникати при роботі з грошима.
10 головних міфів, що стосуються грошей:
1. Чим більше грошей, тим щасливіша людина
Мабуть, ця думка є найбільш поширеною на сьогоднішній день, так само як і протягом усієї історії людства. Однак не варто забувати про те, що щастя є значно складнішим поняттям, ніж матеріальний достаток. Більшість філософів сходяться на думці, що гроші ще жодного разу нікого не зробили по-справжньому щасливим, даючи лише видимість подібного стану. Крім того, на смертному одрі люди, як правило, не схильні думати про гроші, та й з роками все частіше приходить усвідомлення, що шлях до щастя не лежить через скрині, набиті багатством.
2. Чим більші доходи, тим менше боргів
Досить часто суспільство стикається з судженнями на тему того, що великий заробіток захищає людей від "боргової ями". Однак на простому прикладі з тією ж іпотекою стає зрозуміло, що доходи і борги найчастіше ніяк не пов'язані. Чи існує принципова різниця між тим, хто заробляє на рік $50 тис. і змушений брати кредит під придбання нерухомості в розмірі $100 тис., і тим, хто заробляє $500 тис. і бере іпотеку на $1 млн? Насправді, різниці між ними немає ніякої. Більше того, дуже часто доводиться бачити людей, чиї борги лише зростають у міру зростання доходів.
3. Багатії обирають розкішне життя
Існує поширена помилка, ніби будь-який мільйонер живе в розкоші, роз'їжджає на дорогих автомобілях і одягається в розкішні вбрання. Звичайно, світ повний і таких любителів солодкого життя, які ні в чому собі не відмовляють. Втім, у більшості випадків це приклади марнотратства і невміння поводитися зі своїм статком. А ось більшість опитувань показує, що середньостатистичний мільйонер у США їздить аж ніяк не на люксовому автомобілі, протягом багатьох років живе в звичайному будинку і вважає за краще одягатися в простий повсякденний одяг. Ці люди віддають перевагу накопиченню та примноженню свого статку, а не розтраті його заради шику і блиску.
4. Чим більше грошей, тим менше турбот
Такої думки можуть дотримувати лише ті, хто взагалі нічого не розуміє в грошах. Ще жодного разу гроші не зробили нікого безтурботним. Навіть у тому випадку, якщо багатії марнують життя, їм доводиться переживати щонайменше через те, що грошей стає все менше. Втім, більшість мільйонерів і їх "старших братів" мільярдерів постійно працюють і не перестають піклуватися про поточні справи. Більше того, багато з них беруть участь у благодійних кампаніях та інших громадських проектах, які також вимагають масу часу і клопоту.
5. Гроші допомагають влаштувати сімейне щастя
Тут варто звернутися назад до першого пункту, з якого стало ясно, що гроші зовсім не приносять щастя. Точно так само не варто очікувати, що з мішком грошей за спиною вдасться знайти любов у житті, створити надійну і міцну сім'ю і прожити життя в щасливому шлюбі. Звичайно, матеріальне благополуччя було і залишається невід'ємною частиною сімейного спокою, але самим гаманцем навряд чи вдасться зберегти єдність. Багато сімейних пар розпадаються від нестачі уваги з боку чоловіка або дружини, який або яка повністю віддається роботі і зарплаті, забуваючи про домашні справи.
6. Гроші дають можливість веселитися
Зовсім необов'язково бути багатієм, для того щоб життя стало повним веселощів і розваг. Як правило, ці життєві цінності властиві людям з низьким і середнім рівнем доходу: їм не доводиться витрачати цілу добу задля примноження свого багатства, також вони можуть дозволити собі значно більше розваг і відпочинку.
7. Гроші гарантують безпеку
Є думка, що зростання добробуту робить життя більш передбачуваним і забезпечує захист від форс-мажорів. Гроші нібито дозволяють стати більш захищеним, в чому дійсно є частка істини. Проте надійна страховка і найкращі лікарі не можуть гарантувати уникнення нещасних випадків та інших непередбачуваних подій. Так що, перш ніж думати про безтурботне життя, варто задуматися, чи приведуть гроші до цієї мети.
8. Гроші відкривають двері до корисних знайомств
З досвіду заможних людей вже давно відомо, що гроші дозволяють зав'язувати знайомства з іншими багатіями. Однак далеко не завжди нові знайомі виявляються корисними, оскільки з дійсно потрібними людьми вийти на постійний контакт вдається лише тяжкою працею на переговорах і нарадах. В інших випадках можна сподіватися лише на знайомства без гарантії допомоги або підтримки.
9. Гроші дозволяють пізнавати світ
Це типова помилка, якою виправдовуються ті, хто просто не хочуть виходити з дому. Насправді ж подорожувати по всьому світу можна з досить обмеженою сумою готівки. Для цього не потрібно запасатися значним запасом грошей, потрібно лише мати тверде бажання здійснити турне.
10. Гроші гарантують надійних друзів
Ті, хто поділяють цю думку, швидше за все, не мають друзів взагалі. Адже надійні і вірні товариші пізнаються в біді і в труднощах, а багатство і достаток - лише привід для спільного проведення часу, не більше. Гроші взагалі не приваблюють друзів, вони лише збирають жебраків і любителів швидкої наживи.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас