Екс-голова "Газпрому" назвав Україну найгіршим сусідом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова "Газпрому" назвав Україну найгіршим сусідом

Енергетика
4913
Таку думку в інтерв'ю російському "Forbes" висловив засновник і екс-керівник "Газпрому" Рем Вяхірєв.
"Головна радянська дурість - що всі труби повернули через Україну (будівництво ГТС. - ред). Гіршого не було у нас сусіда, вони взагалі не платили, так ще й газ крали. І досі крадуть. Вони всі там крадуть... просто у них координатора немає хорошого", - заявив Вяхірєв. При цьому він додав: "І Юлію Тимошенко вони даремно посадили, я вважаю".
Відзначимо, звинувачення України з російського боку в несанкціонованому відборі газу звучали неодноразово. Так, подібні заяви з інформацією про газові борги України вперше з'явилися в 1993 році. Пізніше - у 2000, 2006 і 2009 (тоді "Газпром" звинуватив "Нафтогаз України" у відборі газу із транзитних трубопроводів з паливом для інших країн Європи).
1 січня 2009 року о 10:00 ранку за московським часом "Газпром" у зв'язку із закінченням терміну контракту повністю припинив постачання газу Україні. У лютому 2012 року "газова війна" ледь не повторилася: голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що на початку року Україна здійснювала несанкціонований відбір російського газу, призначеного для європейських споживачів. У свою чергу Президент РФ Дмитро Медведєв зазначив, що з усіма випадками несанкціонованого відбору газу необхідно розібратися.
Нагадаємо, Печерський райсуд Києва визнав екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко винною в перевищенні влади при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році і засудив її до 7 років позбавлення волі. Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській колонії №54 у Харкові та проходить курс лікування в ЦКЛ "Укрзалізниці".
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас