Японія проведе рекордне за 58 років скорочення військового бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія проведе рекордне за 58 років скорочення військового бюджету

Казна та Політика
486
Міністерство оборони Японії 10 вересня попросило на військові потреби в рамках бюджету на 2013 фінансовий рік 4,57 трильйона ієн (58 мільярдів доларів). Як повідомляє Defense News, планований бюджет на 1,7 відсотка менший від військових витрат на поточний фінансовий рік.
Японія поступово урізує військові витрати останні 11 років і прийдешнє скорочення стане рекордним за останні 58 років.
За даними Reuters, в разі затвердження, військовий бюджет буде найнижчим за останні двадцять років. Разом з тим, військове відомство Японії затіяло масштабну реструктуризацію і модернізацію оборонного потенціалу для протистояння Китаю. Зокрема, Міноборони має намір підвищити ефективність управління та контролю збройними силами, засобів зв'язку, розвідки, а також протиракетної оборони та комп'ютерного захисту.
У рамках бюджету на наступний фінансовий рік Міноборони Японії попросило 72,3 мільярда ієн на новий протичовновий есмінець водотоннажністю 5000 тонн, 19,2 мільярда - на новий мінний тральщик, 10 мільярдів ієн на модернізацію чотирьох літаків дальнього радіолокаційного виявлення (ДРЛВ) Boeing E-767 і ще 2,5 мільярда - на чотири амфібійні десантні бронемашини.
За словами військового аналітика Сініті Кіетані (Shinichi Kiyotani), мова йде про американські бронемашини AAV-7, оскільки автомобілі японського виробництва Міноборони не влаштували. Використовувати AAV планується для захисту віддалених островів від зазіхань того ж Китаю.
Ще три мільярди ієн Японія має намір витратити на систему раннього попередження про ракетний напад, розміщену на безпілотнику. Загалом 34,5 мільярда ієн Міноборони попросило на посилення кібернетичного захисту інформаційних центрів відомства.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас