Нові імміграційні правила США відкрили двері для стартапів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові імміграційні правила США відкрили двері для стартапів

2891
У 20-і роки архітектори розробили 23-поверхову будівлю в стилі арт деко, яка призначалася для фондової біржі в центрі Сіетла. Але планам не судилося здійснитися, оскільки в 1929 році фондовий ринок впав.
Більш ніж 80 років по тому будівлю нарешті займе фондова компанія - тепер уже онлайнова. Денис Кисельов, підприємець з Росії, відкриває там офіс. Це стало можливим завдяки новій імміграційній політиці США - компанія Кисельова, стартап SnapSwap, може оплатити його H-1B візу, пише San Angelo Standard Times.
"Мені пощастило, тому що до цих пір тільки добре усталені компанії, такі, як Майкрософт, могли спонсорувати робочі візи для своїх працівників, - розповідає Кисельов. - Нові імміграційні правила відкрили особливі двері для стартапів".
SnapSwap - платформа для торгівлі ігровою валютою, яка використовується у віртуальних економіках World of Warcraft та інших онлайнових ігор. "Ми намагаємося зробити торговий майданчик, типу Нью-Йоркської фондової біржі, але тільки для ігор", - розповідає бізнесмен.
Кисельову вдалося заснувати бізнес в США, оскільки Служба громадянства та імміграції в минулому році спростила візові обмеження для іммігрантів-підприємців. Однак все одно їм доводиться нелегко.
Таміна Ватсон, юрист з Сіетла, спеціалізується на питаннях імміграції. Вона говорить, що хоча зараз підприємці можуть отримати візи типу H-1B, їм дуже важко залишитися в США довше 6-річного терміну, на який найчастіше відкривають візи. Юрист сподівається, що Конгрес ухвалить новий законопроект під назвою "Акт про стартапи 2.0". Документ дасть підприємцям шанс отримувати постійне місце проживання. "Це дуже необхідно Сполученим Штатам", - говорить вона. "Це початок того, щоб звернути увагу на групу іммігрантів, у яких немає оптимальних можливостей в отриманні віз".
Однак співробітник Центру з дослідження питань імміграції у Вашингтоні Джон Мілано вважає інакше. Він говорить, що законопроект не був належним чином опрацьований. "Велика кількість стартапів не може вижити. І що тоді робити з цими людьми? Вигнати їх? Треба починати з того, щоб покращувати умови ведення бізнесу", - вважає Мілано.
У свої 47 років Кисельов вже не є новачком у темі стартапів. В останні п'ять років він працював фінансовим консультантом у Москві, а паралельно займався власним проектом. Він також працював у російському Центробанку в часи перебудови. "Це було щось подібне до стартапу, тому що мене взяли на роботу в Центробанк якраз тоді, коли банківська система в Росії переживала період свого становлення", - розповів він.
Спочатку Кисельов приїхав в Сіетл в кінці лютого за короткостроковою візою. Він збирався відвідати майстер-клас для підприємців та взяти участь у менторській програмі, організованій The Founder Institute. Ментори інституту відхилили три його перші ідеї, але він повернувся знову з проектом, ідею для якого йому підказав син.
"Моєму синові 11 років і він грає в комп'ютерні ігри. Одного разу, коли я як займався торговельними операціями з Європою, він підійшов до мене і спитав: "Можна мені взяти твою кредитну картку, щоб купити трохи золота?" - розповів підприємець.
Після певного збентеження Кисельов зрозумів, що його син хотів купити не справжнє золото, а віртуальне - для комп'ютерної гри Diablo.
"Я сказав йому: у тебе ж є аккаунт в World of Warcraft, а там багато золота, візьми та обміняй його на золото з іншої гри", - продовжував бізнесмен. Але виявилося, що платформи, яка дозволила б обмінювати віртуальне "золото", ще немає.
У червні Кисельов отримав 200 тис. доларів інвестицій для свого проекту і переїхав в нову країну зі своєю дружиною і сином. SnapSwap він планує запустити у жовтні.
У довгостроковій перспективі підприємець хоче отримати замість візи типу H-1B дозвіл на постійне місце проживання. За існуючим законодавством, він може довести, що його працевлаштування буде в національних інтересах США та отримати документ під назвою National Interest Waiver (NIW).
На своєму сайті Служба громадянства та імміграції повідомляє, що для того, щоб підходити під це визначення, претендент повинен володіти якимось видатним умінням і довести, що його працевлаштування принесе користь США.
Кисельов ставиться до цієї проблеми як фінансовий аналітик. "Це всього лише ще один аспект невизначеності, притаманної початку бізнесу, - вважає він. - Це ризик, який я несу як підприємець".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас