Порошенко сподівається вирішити питання з утилізаційним збором на саміті СНД в Ялті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко сподівається вирішити питання з утилізаційним збором на саміті СНД в Ялті

239
Україна сподівається вирішити питання скасування утилізаційного збору на ввезення авто, введеного Російською Федерацією з 1 вересня 2012 року, на саміті голів уряду країн СНД в Ялті 28 вересня 2012 року.
"Ми дуже сподіваємося, що на саміті голів урядів, який традиційно пройде у Криму, нам вдасться зробити спільну заяву, і до цього часу - 28 вересня - у нас уже вийде узгодити позиції щодо взаємного доступу продукції машинобудування в частині координації утилізаційного збору і порадувати прогресом", - сказав міністр економічної торгівлі та розвитку Петро Порошенко на зустрічі з головою колегії Євразійської економічної комісії Віктором Христенком в Києві в понеділок.
Разом з тим він не відкинув, що перші постачання в рамках досягнутих домовленостей вдасться здійснити вже до середини грудня поточного року.
"Я сподіваюся, що в Ялті будуть зафіксовані домовленості. Я з оптимізмом дивлюся, що це (постачання продукції - ІФ) вдасться зробити до середини грудня. За наявності політичної волі сторін буде цілком реально вирішити питання усунення або лібералізації кардинальних захисних заходів відносно товарів виробників обох країн", - сказав міністр журналістам після завершення зустрічі.
Як повідомлялося, з 1 серпня 2012 року в РФ набув чинності закон про 30%-вий утилізаційний збір на окремі види колісних транспортних засобів, відповідно до якого за кожний транспортний засіб, що ввозиться в РФ або вироблений в РФ, сплачується утилізаційний збір з метою забезпечення екологічної безпеки. Платниками збору визнаються особи, які здійснюють ввезення автомобілів в РФ, а також особи, які виробляють автомобілі на самій території Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас