До оцінки ГТС допустили росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До оцінки ГТС допустили росіян

Енергетика
411
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" уклала низку угод на консалтингові послуги загальною вартістю 7,68 млн грн., повідомляється в "Віснику державних закупівель".
ТОВ "Нафтогазбудінформатика" отримає 1,8 млн грн за розробку економіко-математичних моделей визначення обсягів і термінів модернізації ГТС України і 650 тис. грн за аналіз і розробку основних принципів оцінки ефективності роботи ГТС. Ці роботи необхідно виконати протягом року після укладення угод.
До складу засновників ТОВ "Нафтогазбудінформатика" входять українці Леонід Уніговський і Володимир Частухин (останній відомий також як відповідальний за проведення торгів держпідприємства "Національний проект "LNG термінал").
Також співвласниками фірми є росіяни Валентин Павлюченко і його син Борис. Валентин Павлюченко відомий як заступник міністра будівництва підприємств нафтової і газової промисловості СРСР. У російських ЗМІ повідомлялося про причетність компаній Павлюченка до освоєння бюджету підготовки Росії до проведення зимових Олімпійських Ігор у Сочі в 2014 році. Наприклад, його фірма отримала 194 млн рублів за комплекс інжинірингових робіт, результатом яких виявився звіт на декількох сторінках.
ДП "Український державний геологорозвідувальний інститут" за 5,19 млн грн повинен до кінця року провести аудит запасів вуглеводнів по 46 родовищах "Чорноморнафтогазу", "Укргазвидобування", "Полтавагазвидобування" та його львівської філії.
ТОВ "Північно-Східна консалтингова група" протягом місяця за 35 тис. грн має провести експертну оцінку ОВДП та акцій "Нафтогазу".
Нагадаємо, в квітні "Нафтогаз" за 4,1 млн гривень найняв ТОВ "Бейкер Тіллі Україна ЕК" для оцінки вартості української ГТС (а саме - активів системи магістрального трубопровідного транспорту газу України, включаючи підземні сховища газу на об'єкти відповідної інфраструктури). Оцінку потрібно було провести до 1 серпня. Проте жодних офіційних даних про результати "Нафтогаз" не повідомив досі.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас