Олланд хоче брати 75% від наддоходів багатих французів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олланд хоче брати 75% від наддоходів багатих французів

Казна та Політика
1343
Франція вводить податок для багатих. Президент країни має наміру забирати у бізнесменів 75% від їх надприбутків. При цьому Франсуа Олланд закликає до їх совісті. За його словами, цей захід спрямований не стільки на поповнення скарбниці, скільки на те, щоби закликати найбільш забезпечених громадян до соціальної відповідальності разом зі всіма іншими.
Президент Франції підтвердив плани щодо введення підвищеного, 75%-го, податку на доходи надбагатих громадян країни. За словами Франсуа Олланда, цей захід спрямований на те, щоб залучити найбільш забезпечених громадян до вирішення проблем всього суспільства. Також Олланд повідомив про погіршення прогнозів про стан економіки країни. У цьому році очікується лише символічне зростання ВВП, а в наступному - менше 1% проти колишнього прогнозу 1,2%. Тим не менше голова держави пообіцяв, що протягом п'яти років ситуація зміниться на краще. Конкретні заходи будуть представлені до кінця цього року, а перші результати будуть відчутні вже в 2014 р.
За прогнозами Організації економічного розвитку та співробітництва, в єврозоні до кінця року буде спостерігатися спад: на 1% в поточному кварталі і на 0,7% в наступному. Оцінка для єврозони надана за прогнозованими середньозваженими темпами зростання трьох найбільших економік (Німеччини, Франції та Італії). Прогнози всіх трьох країн на 2012 р. істотно погіршені, в порівнянні з травнем.
Рецесія в європейських країнах може змусити рейтингове агентство Moody's знизити оцінку кредитної надійності Євросоюзу. Про таку можливість агентство заявило минулого тижня, знизивши прогноз рейтингу на "негативний". По всій Європі спостерігається спад ділової активності, що є наочним відображенням стану економіки. Отже, і рейтинги країн-учасниць союзу цілком можуть бути знижені.
Нагадаємо, що Німеччина, Франція, Великобританія і Нідерланди, на частку яких припадає основний внесок в економіку ЄС, вже мають "негативний" прогноз, а це, на думку агентства, безпосередньо впливає на оцінку кредитоспроможності і ЄС в цілому.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас