Франція та Італія оголосили про скорочення ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція та Італія оголосили про скорочення ВВП

Казна та Політика
425
Відразу дві великі економіки єврозони 10 вересня оголосили про скорочення ВВП. Так, економіка Франції, як повідомляється в прогнозі місцевого Центробанку, повинна в третьому кварталі скоротитися на 0,1 відсотка.
Якщо прогноз ЦБ Франції виправдається, скорочення економіки стане для цієї країни першим за три роки. Регулятор пророкував спад ВВП у другому кварталі, однак показник виявився нульовим, як і в попередні два квартали. 9 вересня Президент Франції Франсуа Олланд заявив в ефірі телеканалу TF1, що уряд в даний час працює над зниженням прогнозу зростання ВВП в 2013 році до 0,8 відсотка, тоді як раніше очікувалися 1,2 відсотка.
Також 10 вересня італійська статистична служба Istat опублікувала дані про економічне зростання в другому кварталі: ВВП країни за звітний період впав на 0,8 відсотка, в порівнянні з першим кварталом. У річному вирахуванні зниження ВВП склало 2,6 відсотка. Спад показника виявився більшим, ніж очікувалося.
Італійська економіка перебуває в стані рецесії з середини минулого року; за всіма прогнозами, ВВП країни знизиться і в четвертому кварталі. Рецесія в Італії - четверта з 2000 року.
За оцінками аналітиків ЄЦБ, опублікованими на початку вересня, ВВП єврозони в 2012 році впаде на 0,2-0,6 відсотка. Раніше прогнозувалося зростання на 0,3 відсотка. У майбутньому році регулятор очікує скорочення на 0,4 відсотка за несприятливого розвитку подій і зростання на 1,4 відсотка - за сприятливого сценарію.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас