Мінфін США продасть акції найбільшої страхової компанії на суму $18 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США продасть акції найбільшої страхової компанії на суму $18 млрд

363
Міністерство фінансів США оголосило про майбутній продаж акцій American International Group Inc. (AIG) - найбільшої страхової компанії в країні - на суму 18 млрд доларів. Згідно з повідомленням відомства, AIG оголосила про рішення викупити з цього випуску власні акції на суму до 5 млрд доларів.
Частка Мінфіну в AIG після цієї угоди скоротиться з 53% до 20%, відзначає Reuters. Зниження участі федерального казначейства в капіталі AIG буде мати принаймні один важливий наслідок для компанії: страховик перейде з-під опікунства відомства в юрисдикцію Федеральної резервної системи (ФРС). Фінансовий регулятор буде курирувати AIG тільки тому, що компанія володіє банком AIG Bank CD. Мінфін США втратить можливість контролювати випуск акцій AIG.
Анонсований американським урядом аукціон з акціями AIG стане найбільшим в історії і п'ятим за рахунком з тих пір, як восени 2008 року Мінфін врятував AIG (і весь фінансовий сектор США, так як AIG вважається системоутворюючою компанією) від краху. У серпні 2012 року відомство вирішило продати близько 160 млн акцій страховика за ціною 30,50 доларів за акцію. Державний бюджет отримав від цього майже 4,9 млрд доларів.
У період гострої фінансової кризи AIG отримала підтримку від уряду США і ФРС на суму близько 180 млрд доларів в обмін на 79,9% акцій компанії. Безпосередньо Мінфін виділив 68 млрд доларів. До теперішнього часу платники податків в особі відомства повернули собі 45 млрд доларів, наданих страховику. Експерти Barclays Capital повідомили в аналітичній записці від 6 вересня, що інвестори, імовірно, будуть розчаровані, якщо уряд США не перестане бути акціонером AIG до виборів президента США в листопаді цього року.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас