Генпрокуратура не задоволена більшістю російських доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура не задоволена більшістю російських доріг

455
Генеральна прокуратура завершила перевірку дотримання законодавства при проектуванні, будівництві, реконструкції, ремонті та експлуатації російських доріг. Як повідомляється на сайті відомства, нормативам не відповідають більше половини федеральних доріг, а також більшість доріг регіонального та місцевого значення.
Як наголошується в прес-релізі, серед найбільш поширених недоліків прокурори виявили дефекти дорожнього покриття, відсутність освітлення, а також пішохідних переходів, розділових смуг, дорожнього огородження і належної дорожньої розмітки. За даними МВС, на які посилається Генпрокуратура, кожна п'ята дорожньо-транспортна пригода в Росії відбувається через низьку якість доріг.
За результатами перевірки прокурори зажадали усунути недоліки на ділянці федеральної траси М-7 "Волга" в Липецькій області, провести капітальний ремонт ділянки траси Р-119 в Тамбовській області та на низці інших доріг.
На регіональному та місцевому рівнях прокурори виявили відсутність фінансових нормативів з утримання та ремонту доріг. У низці суб'єктів прокурори також виявили нецільове використання коштів, виділених на дорожню інфраструктуру.
Більшість суб'єктів і муніципальних утворень, на думку прокурорів, не визначили порядок створення і використання паркувань, а також евакуації транспортних засобів. Крім того, будівництво багатьох доріг ведеться з порушенням земельного законодавства (включаючи будівництво доріг на забудованих землях).
Загалом в рамках перевірки, розпочатої в липні 2012 року, прокурори виявили понад 40 тисяч порушень. За фактами порушень у суди направлено 7,7 тисячі позовів, 1,8 тисячі посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, порушено 975 адміністративних справ. Для усунення порушень Генпрокуратура також внесла подання на адресу голови "Росавтодору". Мінтрансу відомство направило інформацію про заходи щодо вдосконалення нормативів дорожнього господарства.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас