Британія збирається "оживити" старі родовища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія збирається "оживити" старі родовища

597
Великобританія має намір ввести низку податкових пільг на видобуток нафти і газу на старих родовищах у Північному морі, щоб залучити інвестиції у галузь. Таке рішення уряду націлене на стимулювання зростання економіки. Міністр фінансів Джордж Осборн заявив, що на низці родовищ добувачі будуть звільнені від додаткових податків.
Осборн сказав, що податкові пільги для старих родовищ - останнє втручання уряду в галузь. Експерти підрахували, що в найближчій перспективі пільги збільшать видобуток нафти на 150 млн барелів нафтового еквівалента на рік. Дохід скарбниці складе 1,5 млрд фунтів стерлінгів (2,4 млрд доларів).
У минулому році коаліційний уряд Великобританії підняв податок на видобуток нафти і газу з 20 до 32%. Після цього ситуація в нафтовій галузі, на думку деяких аналітиків, погіршилася до стану занепаду. Нова ініціатива влади була зустрінута з оптимізмом. "Нарешті уряд прокинувся", - сказав агентству аналітик Numis Санджив Бала.
Джордж Осборн став одним з міністрів, який зберіг свою посаду в уряді після перестановок, незважаючи на непопулярність. Британці звинувачують його в економічних проблемах, з якими останнім часом стикається країна.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас