Крим у цьому році заробив на туристах на третину більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим у цьому році заробив на туристах на третину більше

Казна та Політика
576
У цьогорічному курортному сезоні кримчани заробили на третину більше, ніж торік. Принаймні, про це свідчить динаміка сплати податків, заявив Голова ДПС України Олександр Клименко під час своєї робочої поїздки до АР Крим.
Він повідомив, що у травні-серпні цього року загальна сума надходжень до зведеного бюджету у Криму досягла 2,2 млрд. грн.
На думку керівника Податкової, активізації бізнесу автономії сприяла спрощена система оподаткування, якою охоче користуються місцеві підприємці. "Податкова служба відзначає значну активізацію малого та середнього бізнесу, що працює за спрощеною системою. У 2012 році кожен третій з міні-готелів Криму є платником єдиного податку. За останній рік ще 100 підприємств готельної сфери обрали для себе спрощену систему. Позитивний ефект вже очевидний – збори єдиного податку за цьогорічний курортний сезон у порівнянні з минулим роком у Криму зросли більш ніж вдвічі", - зауважив Олександр Клименко.
Голова ДПСУ впевнений, що для подальшого розвитку економіки курортного регіону потрібно поглибити співпрацю податкової та місцевих органів влади, в тому числі, у питанні адміністрування туристичного збору.
"Змушений констатувати, що поки в адмініструванні туристичного збору є ще багато невирішених питань. Зробити адміністрування туристичного збору ефективним можна тільки за рахунок активної співпраці трьох зацікавлених суб’єктів – податкової служби, місцевої влади і представників готельного бізнесу. Тим не менш, певний позитив фіксуємо вже зараз - за час туристичного сезону платники Криму сплатили до зведеного бюджету приблизно 6 млн. грн. туристичного збору, що на 14% більше порівняно з минулим роком", – підкреслив Олександр Клименко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас