АП: стан нашого платіжного балансу може слугувати запорукою стабільності гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АП: стан нашого платіжного балансу може слугувати запорукою стабільності гривні

Казна та Політика
545
Перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова вважає поточний стан платіжного балансу та обсяги золотовалютних резервів Національного банку запорукою збереження стабільності курсу гривні.
Про це вона сказала на брифінгу.
"Стан нашого платіжного балансу не вселяє побоювання і навіть навпаки - він суттєво покращився. Це 300 млн за 7 місяців. Це вельми стабільна ситуація з точки зору можливого тиску на валюту", - сказала перший заступник голови Адміністрації.
Крім того, за її словами, резерви НБУ дають можливість йому підтримувати стабільність національної валюти навіть при штучному нагнітанні девальваційних очікувань серед населення.
"Рівень резервів Національного банку близько 30 млрд вселяє глибоку впевненість, що навіть з такими "спекулятивними" атаками, я маю на увазі розкручування девальваційних очікувань серед населення, Національний банк зможе з упевненістю впоратися", - підкреслила вона.
У свою чергу присутній на брифінгу віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко також висловив упевненість у збереженні стабільності курсу гривні.
Як повідомляло агентство, колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник прогнозує втримання Національним банком курсу гривні на нинішньому рівні до виборів Верховної Ради за рахунок витрачання золотовалютних резервів.
4 вересня гривня на міжбанку різко девальвувала (на 4,5 коп. до 8,1750 UAH/USD), причому у фінальній частині торгів котирування досягали рівня 8,1780-8,1900 UAH/USD. 5 вересня курс гривні на міжбанківському валютному ринку після зниження на 4,5 коп. зміцнився на 3 коп. до 8,1450 UAH/USD.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас