ВР вирішила підтримати суднобудівництво заради експерименту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР вирішила підтримати суднобудівництво заради експерименту

519
Верховна Рада вирішила провести з 1 січня 2013 по 1 січня 2023 років економічний експеримент щодо підтримки суднобудівної промисловості, надавши низку податкових преференцій підприємствам галузі.
За схвалення в цілому законопроекту №10360 проголосувало 265 депутатів за мінімально необхідних 226.
Згідно з документом, експеримент поширюється на підприємства суднобудівної промисловості та дослідно-конструкторські організації, що надають їм послуги.
Основні напрямки підтримки суднобудівної промисловості будуть реалізовані шляхом надання державних гарантій за іноземними кредитами, (від іноземних держав, банків, міжнародних фінансових організацій), а також за зобов'язаннями перед іноземними замовниками за зовнішньоекономічними договорами.
Крім того, закон передбачає: здешевлення кредитів шляхом часткової компенсації ставки за кредитами комерційних банків до рівня облікової ставки Національного банку, що діє на дату сплати відсотків; надання пільг зі сплати податків та зборів та/або встановлення спеціальних режимів оподаткування.
Також документом звільняються від податку на додану вартість і мита операції з ввезення товарів, які використовуються для будівництва, ремонту, модернізації морських, річкових суден та інших плавучих засобів, якщо такі товари не виробляються підприємствами на території України або виробляються, але не відповідають сертифікаційним вимогам міжнародних класифікаційних товариств.
Закон набирає чинності з 1 січня 2013 року і діє до 1 січня 2023 року. Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів затвердив перелік устаткування та комплектуючих, які не виробляються в Україні, ввозяться вітчизняними підприємствами суднобудівної промисловості та тимчасово з 1 червня 2012 року звільняються при цьому від ввізного мита.
До даного переліку потрапили пояси і жилети рятувальні, вироби цинкові, аноди і системи катодного захисту, двигуни для силових суднових установок, печі та камери для спалювання сміття та їх частини.
З 1 січня припинилася дія закону про заходи щодо державної підтримки суднобудівної промисловості.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас