У ПР вважають, що істотних коливань курсу гривні більше не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПР вважають, що істотних коливань курсу гривні більше не буде

Валюта
1436
Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов відкидає надмірні коливання курсу гривні.
Про це він сказав на брифінгу.
"На даний момент Національний банк взяв під контроль ситуацію зі зростанням валюти, і я вважаю, ніяких змін і коливань тут не буде", - повідомив Єфремов.
Голова фракції пояснив, що Нацбанк для того, щоб поліпшити кредитну діяльність банків, збільшив строки рефінансування українських банків з 3 місяців до 1 року.
За його словами, таким чином НБУ сподівався на те, що кошти від рефінансування будуть використовуватися банками на кредитування реальних секторів економіки, а замість цього українські банки вийшли на валютну біржу і почали скуповувати валюту.
З цим, на думку Єфремова, і пов'язане зростання курсу.
Однак дана ситуація, за його словами, не критична, і Національний банк вирішить дану проблему.
Як повідомляло агентство, колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник прогнозує втримання Національним банком курсу гривні на нинішньому рівні до виборів Верховної Ради за рахунок витрачання золотовалютних резервів.
4 вересня гривня на міжбанку різко девальвувала (на 4,5 коп. до 8,1750 UAH/USD), причому у фінальній частині торгів котирування досягали рівня 8,1780-8,1900 UAH/USD.
5 вересня курс гривні на міжбанківському валютному ринку після зниження на 4,5 коп. зміцнився на 3 коп. до 8,1450 UAH/USD.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас