ЄС не очікує взимку проблем з постачаннями газу з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС не очікує взимку проблем з постачаннями газу з Росії

Енергетика
302
ЄК не має жодних сигналів про те, що російська сторона буде мати складнощі у постачанні Європи газом в холодний період року, заявила офіційний представник Марлене Хольцнер.
"Якщо в найближчі місяці нам стане ясно, що постачання газом стикнулося із труднощами, ми тепер приготовлені до такої можливості набагато краще, ніж у минулому", - сказала Хольцнер в середу на брифінгу в Брюсселі.
Вона нагадала, що в 2009 році була пережита криза в цій сфері, але з тих пір Єврокомісія змінила свій юридичний арсенал, головне положення якого полягає в тому, що тепер кожна держава ЄС має забезпечувати такий стан речей, при якому її відповідні підприємства мали б запаси газу мінімум на 30 днів на випадок надзвичайних ситуацій.
Хольцнер також пояснила, що в період минулої газової кризи Західна Європа ще не мала у своєму розпорядженні необхідної кількості газопроводів, щоб негайно доставити газ у низку країн, наприклад, до Болгарії. "Сьогодні ми це маємо і знаходимося в набагато кращій позиції, щоб протистояти труднощам на газовому ринку", - зазначила вона.
Раніше повідомлялося, що два десятки російських інженерів Газпрому намагаються знайти в Україні додаткові аргументи для президента Путіна з тим, щоб у Росії на переговорах з Януковичем було більше доводів змусити Україну закачувати більше газу в свої підземні сховища.
Нагадаємо, що російський Газпром не просто вимагає від НАК Нафтогаз України збільшити закупівлю російського газу, але і наполягає на збільшенні запасів газу в підземних сховищах.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас