У деяких банках неможливо отримати більше $300 в одні руки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У деяких банках неможливо отримати більше $300 в одні руки

Валюта
2748
З сьогоднішнього дня в декількох відомих українських банках діє внутрішнє розпорядження, яким обмежується сума продажу американської валюти в руки одній особі.
Про це повідомив керівник профільного департаменту одного з найбільших банків.
Зокрема, за словами співрозмовника, який попросив не називати його ім'я, через здешевлення гривні 4 вересня і відповідно великий попит на американський долар серед клієнтів, довелося застосувати внутрішні стабілізаційні механізми.
"З сьогоднішнього дня ми продаємо не більше 300-от доларів в одні руки. Це наша власна ініціатива, але я знаю, що подібні розпорядження діють і в інших банках. Подальші наші кроки залежатимуть від відповідних вказівок НБУ", - сказав він.
При цьому співрозмовник зазначив, що вже добу існує певна паніка серед клієнтів і звичайно, це може призвести до спекуляцій на "чорному" ринку обміну валют.
Крім того, співрозмовник зазначив, що ситуацію зі здешевленням долара багато експертів пов'язують з виборами і не відкидає, що банки спеціально не продають американську валюту, чекаючи подальшого здешевлення гривні.
"9,15 за американський долар - цілком реальна перспектива", - спрогнозував банкір.
Проте подібні обмеження запровадили не всі українські банки. Зокрема, журналісти зверталися до декількох відділень різних банків з наміром придбати 500 або 1000 американських доларів, на що скрізь отримали ствердну відповідь.
Нагадаємо, що сьогодні на валютному міжбанківському ринку долари продає тільки "Ощадбанк". На тіньовому ринку долар уже продають за ціною 8,25 - 8,30 грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас